haber

Nilüfer’de “Binbir Gece Masalları”

3. Nilüfer Tiyatro Festivali beğenilen oyunlarla devam ederken, bu yıl ilk kez uluslararası nitelik kazanan organizasyon, Makedonya’nın Türk televizyonlarına da önemli ölçüde dizi oyuncusu kazandıran MK Türk Tiyatrosu’ndan gelen konukları sahneye taşıdı.

Doğu edebiyatının dünyaya armağan ettiği 1001 Gece Masalları'nın ölümsüz kahramanlarına farklı bir açıdan bakan Şehrezat ve Şehriyar zengin ve bir o kadar renkli sahne dekoruyla da tiyatro izleyicisinin beğenisini kazandı.

Karısının ihanetine uğrayan Fars hükümdarı Şehriyar’ın kadın soyuna karşı başlattığı tehlikeli intikam yolculuğunu konu alan oyuna Dean Damyanovski yazar ve yönetmen olarak imza atarken, Bursa izleyicisi dünyanın en bilinen eserlerinden biri olan 1001 Gece hikayelerine bu kez drama, dans, şarkı eşliğinde tanık oldu. Eser, seyirciyi sesleri ve renkleri ile Şehrezat’ın 1001 gece süresince hayatta kalmak için üstlendiği harika ve tehlikeli yolculuğa taşıdı.

İlk çalışmalarına 1906 yılında başlayan ve Üsküplüler'in hatırasında adı Türk Tiyatrosu olarak kalan MK Türk Tiyatrosu’nun hayat verdiği oyun sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de oyuncuları sergiledikleri performanstan dolayı tebrik etti.