haber

Nilüfer’de festival Kenterler'le başladı

1989'dan bu yana dünyanın ve Türkiye'nin pek çok yerinde ünlü oyuncuların sahnelediği Aşk Mektupları'na bu kez, aşkları sahnede ve yaşamda 33 yıldır devam eden Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter hayat verdi.

Ünlü Amerikan yazarı A.R. Gurney' nin yazığı,  Müvfik Kenter’in ise hem yönetmen hem oyuncu olarak izleyici ile buluştuğu oyun, her şeyi kitabına göre yapan uslu çocuk Andy ve âsi, sanatçı ruhlu Melissa'nın birbirlerine çocukluklarından başlayarak yaşamları boyunca yazdıkları mektuplarla anlatılan sıra dışı bir aşk hikayesi.

“Beni yırtıp atabilirsin, saklayabilirsin veya bugün, yarın yahut ölene kadar istediğin kadar durup durup okuyabilirsin,” sözleri ile perde açan oyun, seyirciye günümüzün hızlı iletişim olanaklarına yenik düşen, eski zamanların mektup aşklarını anımsattı.

60. sanat yılında Nilüfer Tiyatro Festivali’nde sahne alan Müşfik Kenter ve eşi Kadriye Kenter oyun sonunda tiyatroseverlerce ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Gürsel Uludağ ikiliye çiçek takdim ederken, seyircinin ilgisine teşekkür eden Kadriye Kenter “Asıl biz size böyle bir sahne kazandıranları alkışlıyoruz. Bu sahnede ve tiyatro festivalinde ilk oyunu da oynadığımız için bizden sonrakileri kıskandıracağız,” diye konuştu.