haber

Nilüfer’de Gençlik Bayramı coşkusu

Nilüfer’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gururla, coşkuyla kutlandı. Ellerinde Atatürk posterleri ve bayraklarla yürüyüşe katılanlar ardından da Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıkacaklarını haykırdı.

 

Nilüfer’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu FSM Bulvarı’nda yapılan yürüyüşle başladı. FSM Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’na akın eden cumhuriyet bekçileri saat 19.19’da  “Gençler Gelecek İçin Yürüyor” sloganıyla yürüyüşe geçti.

 

Yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, CHP Bursa CHP Bursa Milletvekili adayları, Nilüfer Belediyesi başkan yardımcıları, Nilüfer Belediyesi meclis üyelerinin katıldığı yürüyüşte 7’den 70’e binlerce kişi hep bir ağızdan sloganlar attı, marşlar söyledi.

 

Nilüfer FSM Bulvarı’nı dolduran yurttaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Ata’nın posterleriyle unutulmaz görüntülere imza attı. Yürüyüş sırasında andımızı okuyan gençler ‘Ey Büyük Atatürk açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim’ diyerek Ulu Önder’in emanetine sahip çıkacakları mesajını verdi.

 

Cumhuriyet Meydanı doldu taştı

Coşku içinde geçen yürüyüş Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran binlerce kişinin coşkusu burada daha da arttı. Bu coşkuya ortak olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ay yıldızlı bayrağı ile meydanı dolduranları “Merhaba Ulu Önder Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri” diyerek selamladı.

 

Gençlerle geleceğe yürüdüklerini söyleyen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Gelecek için umutlarımız var, gelecek için yapacaklarımız var, hep birlikte sahip çıktığımız, yaşanacak bir Türkiye sevdamız var.’

 

“Gün birlik günü”

Her yıl bir önceki yıldan daha geniş katılımın olduğunu belirten Bozbey şöyle konuştu:    ‘Meydanı Atatürk düşmanlarına, emperyalistlere, sömürü düzenine, işçiye, emekçiye bu dünyayı mezar edene, kul hakkı yiyene, kula kulluk edene bırakmayacağız. Biliyoruz ki, Atatürk sevdalıları, Cumhuriyet âşıkları her ne olursa olsun bu vatanı sahipsiz bırakmaz. 19 Mayıs’a da, 29 Ekim’e de Atatürk’ün adını anmaktan çekinen dudaklara inat sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gün birliğin, beraberliğin günüdür dostlar, birliğin, beraberliğin günüdür. Demokrasi için, daha fazla özgürlük için, gelecek için, yaşanacak bir Türkiye için şimdi sesimizi her zamankinden gür, her zamankinden yüksek çıkarmanın zamanı. Şimdi geleceğimize sahip çıkma zamanı.’

 

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Bozbey, Ulu Önder Atatürk’ün kendilerine emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmalarını, bu değerli emaneti yaşatmanın ve sonsuza kadar korumanın, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmanın en büyük görevleri olduğunu hatırlattı.

 

Başkan Bozbey, konuşmasının sonunda meydanı dolduran halkla birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Marş söylenirken havai fişekler patlatıldı.

 

Teoman şarkılarıyla coşturdu

Başkan Bozbey’in sevgi ve alkış yağmuru altında biten konuşmasının ardından ünlü rock sanatçısı Teoman sahneye çıkarak Gençlik Bayramı coşkusuna ortak oldu. Konsere “Serseri” isimli parçasıyla başlayan Teoman, sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduranlar ünlü sanatçının şarkılarına eşlik ederek keyifli saatler yaşadı.