haber

Nilüfer’de her siteye deprem konteyneri projesi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ‘Başkan Burada’ projesi kapsamında bu hafta Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeydi. Makamını Yüzüncüyıl Mahallesi’ne taşıyan Bozbey, hem mahallenin sorunlarını yerinde görüp bilgi aldı hem de halkla buluştu.

Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki çalışmalarına Muhtar Ali Şık ile görüşerek başlayan Bozbey, mahalleye ilişkin sorun ve önerileri dinledi. Ali Şık, Bozbey’e Mahalle Komitesi’nin depreme hazırlık amacıyla aldığı ‘Her siteye bir deprem konteyneri kurulsun’ kararı hakkında da bilgi verdi.

Ali Şık ‘Nilüfer Belediyesi her mahalleye bir deprem konteyneri kurdu. Ancak biz deprem bölgesindeyiz ve bu konuda daha fazla önlem almalıyız. Olası bir depremde mahalledeki tek konteynerin çevresinde izdiham yaşanır. Bu nedenle Yüzüncüyıl Mahalle Komitesi toplantısında, dikey yerleşimin fazla olduğu bir bölgede olduğumuz için her siteye bir deprem konteyneri kurulması konusunda karar aldık. Amacımız depreme hazırlıklı olmak’ dedi.

Şık, insan odaklı olan bu projede, Mahalle Komitesi olarak her sitenin kendi deprem konteynerini ve içindeki malzemeleri almasını öngördüklerini belirterek ‘Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’den de bize bu çalışmada destek olmasını ve ‘Her siteye bir deprem konteyneri’ projesi için Yüzüncüyıl Mahallesi’nin pilot bölge olarak belirlenmesini istiyoruz’ dedi.

Başkan Bozbey de depreme hazırlık konusunda Nilüfer Belediyesi’nin çok hassas olduğunu ve ‘Her mahalleye deprem konteyneri’ projesinin devam ettiğini, ayrıca Nilüfer’de tesis edilen Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları ile de bu konuda çalışma yaptıklarını belirtti. Bozbey, ‘Her siteye deprem konteyneri’ projesini de destekleyeceklerini belirterek site sakinlerine deprem anında yapılacaklar konusunda eğitim verebileceklerini söyledi. Bozbey, sitelerin kendi içlerinde alacakları önlemlerin eğitimle de destekleneceğini ve böylece halkın olası bir depremde daha bilinçli olacağını kaydetti.

Başkan Bozbey, Yüzüncüyıl Mahallesi’nde hem mahalle sakinleriyle hem de kendisinden randevu talep edenlerle de görüştü. Örnek çalışmalarıyla dikkat çeken Nilüfer Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri de Başkan Burada karavanında Bozbey ile görüşerek, çalışmalarında kendilerine verdiği destek için teşekkür ettiler.

Ziyaretler sırasında Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da Başkan Bozbey’e bir sürpriz yaparak  halıya dokunmuş portresini armağan etti.

Başkan Bozbey gün boyu Yüzüncüyıl Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürdü.