haber

Nilüfer'de Kafkas rüzgarı

Hareketli ritmleri, keskin ve sert figürleri ile Kafkas ülkelerinde olduğu kadar, Türkiye’de de katıldığı çeşitli organizasyonlarda beğeni toplayan 45 kişilik dev Kafkas Dans Grubu NEF, Nilüfer’de sahne alarak Kafkasların muhteşem danslarını Nilüferliler'le buluşturdu. Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Federe Cumhuriyetlerinden Adigey Cumhuriyeti Tahtamukoy Bölgesi’nden Bursa’ya gelen dans grubu, Nilüfer Belediyesi ve Orta Asya Kafkas Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği gecede FSM Bulvarı’nda kurulan sahnede inanılmaz performans sergiledi.

Kafkas sanatçı Mishe Azide’nin de sesiyle katılımcıları büyülediği gecede NEF Vakfı Başkanı ve Bölge Milletvekili Çörmit Muhittin, Orta Asya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katıldı. Başkan Bozbey, Kafkas kültürünü Nilüfer’de yaşatan NEF Kültür ve Dans Grubu’na göstermiş oldukları performanstan dolayı teşekkür etti. Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak derneklerle ortak projeler yürüttüklerini belirterek, Bursa’daki Kafkas kökenli vatandaşlarımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz şeklinde konuştu.

NEF Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Bölge Milletvekili olan Çörmit Muhittin de “Çocuklarımızın birbirleriyle iletişim halinde olması ve yakın arkadaş olmaları bizler için çok önemli. NEF Kültür ve Dans Grubu’nun kuruluş amacı sadece dans etmek değil. Farklı ülkelerde yaşayan hemşehrilerimizle bir araya gelmek, farklı kültürlerle iç içe olmak ve Kafkas kültürünü de en iyi şekilde yaşatmak,” dedi.

Orta Asya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç de çocukların eğitim ve yetiştirilmesinin önemine değinerek “Gelen öğrenciler 12-16 yaş grubu öğrencileri. Adigey Çerkes kültürüne göre çocuklar toplumun ortak değeridir. Çocukların eğitim ve yetiştirilmesinde önce toplum sorumludur, sonra ailesi sorumludur, en sonunda anne ve babası sorumludur. Bu anlamdaki çalışmalarından dolayı da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Çörmit Muhittin Bey’e teşekkür ederim,” dedi.