haber

Nilüfer’de onbinler aydınlık Türkiye için yürüdü

Nilüfer’de  Cumhuriyet’in  91. yılı unutulmaz bir coşku ve gurur içinde kutlandı. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan onbinlerce Cumhuriyet sevdalısı tek yürek oldu.



Acıbadem Kavşağı’nda toplanan yurttaşlar,  protokolün de katılımıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü.


Nilüfer Belediyesi’nin onbinleri buluşturan Cumhuriyet kutlamasına Başkan Mustafa Bozbey’in yanı sıra  CHP Bursa Milletvekilleri  Sena Kaleli, Turhan Tayan, CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin,  il ve ilçe yönetimleri Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri de katıldı.


Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda insan seli Nilüferliler, üzerlerinde Atatürk tişörtleri, ellerinde Türk bayrakları ile muhteşem görüntüler oluştururken, hep bir ağızdan söylenen marşlar ve sloganlarla Cumhuriyet’e sahip çıkma andı içti.


Çocuğundan  yaşlısına,  her yaştan yurttaşın coşku içinde gerçekleştirdiği yürüyüşe motosiklet ve Volkswagen  tutkunları da araçları ile renk kattı.


"Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", “Cumhuriyetin bekçileriyiz”sloganları atan yurttaşlar, yaklaşık bir buçuk  saatin ardından  yürüyüşün bitiş noktası olan Hastane Alanı’na ulaştı.  Burada  Nilüfer Çok Sesli Korosu’nun eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.


Lions 118K Yönetim Çevresi’nin hazırladığı,  Atatürk’ün Bursa’daki son valsini canlandıran kısa video ve  Bursalı genç lise öğrencisi Tugay Cengiz’in  Hisar  Lions’un katkılarıyla çektiği ‘İşaret Dili ile Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” gösterime sunulduğunda alanda coşku daha da arttı.


FSM’deki yürüyüşe katılanlar Nilüfer Belediyesi’nin oluşturduğu  “ Nilüfer Cumhuriyet’i Anlatıyor” kabininde bu anlamlı gündeki duygularını kamera karşısında paylaştılar. Kaydedilen görüntüler Nilüfer Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

 

Yüreğimiz yanıyor

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kutlama alanında,  kalbi Cumhuriyet için atanlara seslendi. Çocuklarla birlikte sahnedeki yerini alan Başkan  Bozbey  konuşmasında önce Karaman’daki maden faciasına değinerek şöyle konuştu: “Bugün, içimiz buruk, yine yüreğimiz yanıyor. Cumhuriyetimizin 91. yılında tek dileğimiz, içimizdeki Cumhuriyet coşkusunun Karaman Ermenek’ten gelecek müjdeli bir haberle taçlanması.”

 

Cumhuriyet barıştır

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük acılarla kurulduğunu hatırlatan Başkan Bozbey , “Ancak yaşadığımız tüm acılara rağmen içimizdeki Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek,” dedi.


Mehmet Ali Eröksüz’ün “Bilemezdik özgürlüğün tadını Atatürk ve Cumhuriyet olmasa” dizelerini okuyan Başkan Bozbey, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Cumhuriyet demek, özgürlük demektir! Cumhuriyet demokrasidir! Cumhuriyet kardeşliktir! Cumhuriyet insan haklarıdır! Cumhuriyet, kimseyi ötekileştirmemektir! Cumhuriyet bir kültürdür. Cumhuriyet ortak yaşamdır! Atatürk’ün dediği gibi, 'Kimsesizlerin kimsesidir' Cumhuriyet.


"Sevgili dostlarım, en önemlisi ne biliyor musunuz? Cumhuriyet barıştır! Evet, Cumhuriyet barıştır, barıştır, barıştır!


"Ancak Türkiye sınırında, barıştan söz etmenin  mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan Bozbey, emperyalist güçlerin oyunları ile Türkiye’nin komşuları ile kanlı bıçaklı, anaların, babaların, evlatların ağıt yakar hale getirildiğini söyledi.


"Cumhuriyeti on yıldır salonlarda değil, yurttaşlarla  birlikte alanlarda kutladıklarını hatırlatan Başkan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü:   “Biz, maden işçisinin ölümüne fıtrat diyenlere inat buradayız, alanlardayız. Bu ülke insanlarını  ötekileştirmeye inat buradayız, alanlardayız. Bu ülkenin anayasasında yer alan “laik, demokratik ve hukuk devletidir” cümlesini söylemeye dili varmayanlara inat, buradayız, alanlardayız. Tam bağımsızlığın karşısında duranlara inat, buradayız, alanlardayız. Ortak yaşama karşı davrananlara inat, buradayız, alanlardayız. Laikliğe direnenlere inat, buradayız, alanlardayız. Hukukun üstünlüğünü kabul etmeyenlere inat, buradayız alanlardayız. İnadına demokrasi, inadına özgürlük, inadına katılımcılık, inadına eşitlik, inadına vicdan. İnadına barış, inadına barış, inadına Cumhuriyet diyerek alanlardayız! Binlerce Cumhuriyet sevdalısıyla tek yürek, adım adım yürüyoruz. Özgürlük ve  demokrasi tutkumuzu dünyaya ilan ediyoruz.”

 

Gelecek yıl da buradayız

Geçtiğimiz yılki kutlamalarda bu yıl için randevu verdiklerini hatırlatan Başkan Bozbey “İşte yine buradayız! Sizin sayenizde buradayız! Sizinle birlikte buradayız! Hepinize tek tek teşekkür ediyorum ve seneye de burada olacağız, ondan sonraki seneye de, ondan sonraki seneye de burada olacağız… Burada olmaya devam edeceğiz!” diye konuştu.


Hiçbir kötü emelin, Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar veremeyeceğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Bayrağı’nın yüz yıllarca bu göklerde dalgalanacağı sözünü verdi. Bozbey konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Nilüfer’deki Cumhuriyet yürüyüşünü istedikleri kadar parçalamaya, bölmeye, engellemeye çalışsınlar. Bu emeller, amacına ulaşmadı, ulaşamayacak da. Biz buradaydık, buradayız, her zaman burada olacağız."