haber

Nilüfer’de Öncü Kadınlarımız Sergisi

40 ressamın yaptığı 40 eserden oluşan Öncü Kadınlarımız konsept sergisi Türkiye tarihinde iz bırakmış öncü kadınları yaşatmayı ve yeni nesillere tanıtmayı hedefliyor. Daha önce İzmir, İstanbul ve Balıkesir gibi birçok ilde sergilenen eserler bu defa Nilüfer’de izlenime sunuldu. Usta sanatçıların kişisel kurguları ve özgün teknikleriyle Türkiye tarihinde ilklere öncülük etmiş kadınları resmettiği sergi büyük ilgi görüyor.


Ressam Ülkü Cılızoğlu, Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine sunduğu imkânlar sayesinde eserlerini sanatseverlerle buluşturduklarını belirtti.  Serginin 40 sanatçının desteğiyle ortaya çıktığına vurgu yapan Cılızoğlu, “Sanatçılarımızın,  öncü kadınlarımızı çizdiği resimlerden oluşan sergi çok takdir ve ilgi görüyor. Herkese Türkiye'deki kadınlarımızı anlatmak istedim. Sadece Türkiye'yi değil bütün dünyayı anlatmak isteyen sergimin amacı bu,” diye konuştu.


Tarihte iz bırakan Türk kadınlarının konu edildiği resim sergisini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de gezdi. Başkan Bozbey, böyle bir serginin ortaya çıkmasını ve yurttaşlarla buluşmasını sağladığı için Ülkü Cılızoğlu’nu kutladı.