Daha temiz ve sağlıklı bir Nilüfer için çalışmalarını aralıksız sürdüren Nilüfer Belediyesi, yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla oluşabilecek kötü kokunun önlenmesine yönelik yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerini temizlemeye devam ediyor. Öncelikle görevli personel tarafından iç ve dış yüzeyi titizlikle temizlenen konteynerler daha sonra yıkama ve dezenfekte aracına konularak burada kapalı sistem olarak basınçlı su ve özel solüsyonla dezenfekte ediliyor. Tortu kalmayacak şekilde temizlenen konteynerler daha sonra vatandaşların hizmetine sunuluyor.


Yaz aylarında artan talep üzerine her gün elli kadar tadilat atığı ücretsiz olarak alınırken ibadethane ve okul çevrelerinde de dezenfekte işlemleri devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, çevre temizliğinin titizlikle yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Vatansever, “Çevre sağlığı ve hijyen konusunda hassas davranıyoruz. Çöp konteynerleri ekiplerimiz tarafından yıkanıp, ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Günde 40 adet geri kazanım kutusu çevreye duyarlı Nilüferliler'e ulaştırılmakla birlikte, Nilüfer sınırları içerisinde günlük ortalama 35 ton geri dönüşümlü atık, 350 ton evsel atık topluyoruz,” diye konuştu.


Nilüfer’de bulunan resmi pazar alanlarının yılda elli iki defa yıkandığını belirten Vatansever, yurttaşların atık konusunda bilgilendirilmesi için çeşitli eğitimler verdiklerini söyledi.