haber

Nilüfer’de toplu sözleşme sevinci

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan memur ve sözleşmeli personel, toplu sözleşme sevinci yaşadı. Toplam 351 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Halk Evi Sanat Galerisi’nde düzenlenen imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız ile Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne ve Konya’dan şube başkanları ve çok sayıda personel katıldı.

 

İmza töreni öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Tüm-Bel-Sen Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız, Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Bursa dışından konuk gelen Tüm-Bel-Sen şube başkanları adına konuşan Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder de Nilüfer Belediyesi’ni kutladı ve Nilüfer’deki yapılan toplu sözleşmenin tüm belediyelere örnek olması dileğinde bulundu.

 

Nilüfer’de bir toplu iş sözleşmesini daha imzalamanın mutluluğunu yaşadığını belirten  Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nde hizmet alım yoluyla çalışanların da

işçi ve memurlarla aynı haklara sahip olmalarını istediğini söyledi. Taşeron sistemde çalışanların memur olmaları konusundaki çekincilerini de dile getiren Başkan Bozbey şöyle devam etti:  “Gönlüm tüm çalışanların ya işçi statüsünde ya da memur statüsünde olmasıdır. Biz de iki sendikamızla muhatap olup onların yaşam standartlarını yükselterek huzur içinde yarına güvenli bir şekilde bakmalarını isteriz. Ancak bazı arkadaşlarımız memuriyet hakkını ya da sözleşme hakkını elde ettikten sonra davranış biçimlerini değiştirerek, kendi arkadaşlarını zor duruma sokuyor. Biz, demokrasiyi özümsemiş özgürlüklere inanan insanlarız. Personelimizin de aynı anlayışta olmasını istiyoruz. Demokrasiyi ve özgürlükleri kurum kültürüyle özdeşleştirirseniz sırtımız  asla yere gelmez. Nilüfer Belediyesi örnek ve lider bir belediye olarak gösteriliyorsa bu bizim personelimizin başarısıdır.”

 

En düşük maaş 3 bin TL

 

Toplu sözleşmenin ayrıntılarını da aktaran Başkan Bozbey, “Memur ve sözleşmeli arkadaşlarımızın bugün itibariyle 3 bin TL’nin altında ücret almadıklarının altını çizmek istiyorum” dedi. Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol da Başkan Bozbey’e teşekkür ederek, “Bizimle beraber olan bugüne kadar 26 yıldır mücadelemize destek veren bizimle omuz omuza yürüyen CHP’li belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Emek en güzel değer, insan en büyük varlıktır. Tüm belediye başkanlarımızın emeğe verdiği değeri iyi biliyoruz.

 

Bizim bakanımız başbakanımız milletvekilimiz belediye başkanlarımızdır. Emeğimizi destekleyen belediye başkanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, 22’si  sözleşmeli olmak üzere toplam 351 memuru kapsayan toplu sözleşmeye imza attı. 2 yıl geçerli olacak sözleşmeye göre memurların maaşlarına toplamda brüt 843 TL, net 710 TL yansıyacak ve buna göre en düşük memur maaşı ortalama 3 bin TL olacak.