haber

Nilüfer’de toplu sözleşme sevinci

Konak Kültürevi’nde düzenlenen imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız, ve çok sayıda personel katıldı. İmza töreni öncesi Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunulurken, Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız açılış konuşması yaparak, Başkan Bozbey’e teşekkür etti.

 

Nilüfer Belediyesi’nin toplu sözleşme konusunda da öncü olduğunu belirterek, memurların refah seviyesini artırmak amacıyla destek anlamını taşıyan sözleşmeyi imzaladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Sizlerin iyi bir yaşam sürmesini, çocuklarınızla birlikte geleceğinize güvenle bakmanızı istiyoruz. Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi’nin bu konuma gelmesinde sizlerin katkısı büyük. Başarımız sizlerin eseri, hizmetlerinizin karşılığıdır. Hepinize teşekkür ediyorum. Gönlümüzden geçen sizlere daha çok olanak sunmak ama bütçe denkliği yönünden de önder olan belediyemizin koşulları buna elveriyor. Arzumuz tüm çalışanlarımızın eşit haklardan yararlanması. Şuanda kamuda çok farklı çalışma grupları var. Hizmet alımı personelimizin de aynı haklardan yararlanması için sendikaların da gereken mücadeleyi vermesi gerekir. Umarım yasalarla bu eşitsizliklerde ortadan kalkacak ve tüm çalışanlarımız eşit olacak,” dedi.

 

Başkan Bozbey, kreş ve emzirme odası isteyen personelin talebini dikkate aldıklarını, gereken adımların ileri ki günlerde atılacağını da sözlerine ekledi.

 

Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol da Başkan Bozbey’e verdiği destekten dolayı üyeleri adına teşekkür ederek, “Devlet başta maden işçileri olmak üzere ağır ve riskli işlerde çalışanları güvence altına almalı. Taşeron yasası çıkartılıyor ama içi boş. Memurların 657 sayılı kanunuyla ilgili iş güvenliğini tehlikeye atacak durum söz konusu. Yetkili konfederasyon bu konuya hükümetin istediği gibi tavır sergileyerek bakıyor. Biz Tüm-Bel-Sen olarak hiçbir zaman emir almayız ve kimsenin arka bahçesi değiliz. Sendikalar dayanışma örgütüdür. Gücünü halktan alan ve personeliyle özdeşleşen bir başkanla aynı masaya oturmak onur verici. Sizin bu davranışınız herkese örnek olmalı. Biz sendika olarak hak mücadelesinde her zaman emekçinin yanındayız,” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Ömer Salih Erol, 6’sı sözleşmeli olmak üzere toplam 317 memuru kapsayan toplu sözleşmeye imza attı. 31 Mart 2016 tarihine kadar geçerli olacak sözleşmeye göre memurların maaşlarına toplamda brüt 731 TL, net 615 TL yansıyacak ve buna göre en düşük memur maaşı ortalama 2 bin 600 TL olacak.