haber

Nilüfer’de yaz geceleri dopdolu

Nilüfer’de bu yılda yaz akşamları dopdolu geçmeye devam ediyor. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları yaz gecelerini ezgi ve nağmelerle süslüyor. Yenilenen yüzü ve repertuvarıyla Nilüferli sanat dostlarına müzik ziyafeti sunan korolar Temmuz akşamlarını da şarkılarla inletecek.
Türk Halk Müziği Korosu da 3 Temmuz’da Badırga, 4 Temmuz Alaaddinbey,  5 Temmuz’da Gölyazı, 6 Temmuz’da 100. Yıl ve 7 Temmuz’da Yolçatı mahallerinde konser verecek.

Yaptığı gösterilerle adından sıkça söz ettiren ve Nilüfer’i ulusal ve uluslar arası birçok alanda başarıyla temsil eden Nilüfer Halk Dansları Ekipleri, 27 Haziran’da Beşevler, 29 Haziran’da Kültür mahallerinde de sanatseverlerle buluşurken, Temmuz ayı boyunca da Yaylacık, İhsaniye, Esentepe, Ataevler, Karaman, Yüzüncüyıl mahallerinde gösterilerini sunacak.

Nilüfer’de yaz geceleri Türk sinemasının seçkin yapımlarıyla daha da renkli hale gelecek. Baş rollerini Kenan İmirzalioğlu ile Tuğçe Kazaz’ın paylaştığı Uzun Hikaye, Tuncer Kurtiz, İlker Aksum ve Binnur Kaya’nın paylaştığı Mutlu Aile Defteri ile, Yılmaz Erdoğan’ın oynayıp yönettiği başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Bilgin’in rol aldığı Kelebeğin Rüyası  adlı filmler Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde sinema tutkunlarıyla buluşacak.