haber

Nilüfer de yaz geceleri dopdolu geçecek

Nilüfer Belediyesi’nin yaz etkinlikleri çerçevesinde her yıl düzenlediği alan konserlerinin ilki 5 Temmuz akşamı İhsaniye Meydanı’nda yapılacak. Pop müziğinin sevilen ismi Atiye, kıvrak dansları ve seslendireceği parçalarla Nilüferli gençlerin gönüllerini fethedecek. 
11 Temmuz akşamı ise Ataevler Pazar Alanı’nda rock müziğinin son dönemde parlayan yıldızları olan Redd grubu sahne alacak. Beş stüdyo albümü, bir soundtrack albüm ve bir DVD yayımlayan Redd grubu, en yeni eserlerini Nilüferli hayranlarıyla paylaşacak. 
18 Temmuz akşamı ise “Tuttu Fırlattı Kalbimi” adlı şarkısıyla genç hayranlarının kalbini kazanan pop müziğinin sevilen ismi Gökçe sahneye çıkacak. Beşevler Futbol Sahası’nda hayranlarıyla buluşacak olan genç sanatçı, Nilüferli müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak. Nilüfer Belediyesi’nin yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserler saat 21.00’de başlayacak.
Etkinlikler çerçevesinde Nilüfer Belediyesi Türk Halk ve Türk Sanat Müziği koroları da salonların ardından yaz akşamlarında mahallelerde sevenleriyle buluşacak. Türk Halk Müziği Korosu, 2 Temmuz’da Gölyazı, 3 Temmuz’da Özlüce, 6 Temmuz’da Fadıllı, 8 Temmuz’da Akçalar ve 9 Temmuz’da Misi’de sahne alacak. 
Türk Sanat Müziği Korosu da 10 Temmuz’da Görükle, 12 Temmuz’da Kültür Mahallesi, 13 Temmuz’da Altınşehir, 14 Temmuz’da Hasanağa ve 16 Temmuz’da da Üçevler mahallelerinde sevenleriyle buluşarak ünlü bestekarların eserlerini seslendirecek. 
Etkinlikler kapsamında Çınar Ağacı adlı film, Nilüfer’in tüm mahallelerinde gösterilmeye devam edecek. 
Yaklaşan ramazan ayı da Nilüfer’de her yıl olduğu gibi bu yıl da eğlence ve geleneksel gösterilerle dopdolu geçecek. Ramazan ayı boyunca iftardan 30 dakika sonra başlayacak etkinliklerde orta oyunlar, Hacivat-Karagöz, kanto ve sihirbaz gösterileri Nilüfer’in çeşitli bölgelerinde sahne alacak. 
Yaz etkinlikleri kapsamında Nilüfer Halk Dansları ekipleri de 24-25-26-28-29- ve 31 Ağustos tarihlerinde Çamlıca, Kayapa TOKİ, Göçmen Konutları, Yüzüncü Yıl, Barış ve Çalı mahallelerinde gösteri yapacak. 
Ayrıca yaz etkinlikleri kapsamında Nilüfer Sokak Oyuncuları da her an bir mahallede ortaya çıkarak, ‘sizi oyuna getirebilirler’ sloganıyla Nilüfer halkına sürpriz yapacak.