haber

Nilüfer’de yaz okulları ilk mezunlarını verdi

Nilüfer Belediyespor’un organize ettiği yaz okulları yüzme branşında birinci dönem, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi. Çalı Kapalı Yüzme Havuzu ve Konak Olimpik Yüzme Havuzu tesislerinde iki hafta süren eğitimin ardından çeşitli yaş gruplarındaki 217 öğrenciye sertifikaları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Naci Kale, Melek Küçükbayraktar ve Tan Gündüz tarafından verildi. Minik yüzücüler sertifika almanın sevincini aileleriyle paylaştı.

 

Ailelere, çocuklarını Nilüfer Belediyesi’ne güvenerek emanet ettikleri için teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi, ‘önce insan’ ilkesiyle çalışan, eğitim, bilim, kültür, sanat, spor kenti olma yolunda çok önemli adımlar atan ve Türkiye’de örnek olan bir kurumdur. Biz, çocuklarımızın her birinin anaokullarından başlayarak yaşamı boyunca sporun herhangi bir branşında uğraş vermesini arzu ediyoruz. Çünkü spor, kardeşliği, dostluğu ve barışı getirir. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yaşam sürmelerini sağlamak adına bizler de dâhil olmak üzere her yaştan insanın spor yapmasını önemsiyoruz,” dedi.

 

Sporu tabana yayarak daha iyi sporcular yetiştirme çabası içinde olduklarını belirten Nilüfer Belediyespor Başkan Vekili Fuat Alparslan ise, “Bizler öncelikle vatan ve millet sevgisiyle çocuklarımızı geleceğe taşıma adına, sporcularımızın bedensel ve ruhsal olarak daha iyi birey haline getirebilmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bunu yaparken de değerli akademisyen hocalarımız ve başkanımızın da desteğiyle vizyonel çalışmalar yaparak Nilüfer’in gülümseyen yüzünü, çocuklarımızla daha iyi gülümsetme çabası içindeyiz. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durabilmesi, bedensel ve ruhsal gelişimlerini daha iyi sağlayabilmeleri için onları spora yönlendirmeliyiz. Gelecek anlamında kariyer ve ekonomik özgürlük isteyen çocuklarımız mutlaka sporun içinde olmalılar. Atamızın da dediği gibi sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanı makuldür. Bu tür sporcular toplumda her zaman değer kazanmıştır,” diye konuştu.

 

Geçen yıl 5 bin küçük sporcuyu ağırlayan yaz okullarında bu yıl da yüzme, futbol, voleybol, hentbol, squash gibi çeşitli branşlarda eğitimler devam edecek.