Nilüfer’den Van’a yeşil köprü

Nilüfer Belediyesi’nin çocuklara çevre bilinci kazandırmak adına başlattığı yeşeren kalem projesi Türkiye’nin her yerinden ilgi görüyor. Van’ın merkezinde bulunan Cemil Yörük İlkokulu öğretmeni de, Nilüfer Belediyesi’nin dağıttığı yeşeren kalemlere ilişkin okuduğu haber üzerine başarılı öğrencilere bu kalemlerden hediye etmek istediğini iletti. Bu talebe kayıtsız kalmayan Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Cemil Yörük İlkokulu öğrencilerine yeşeren kalemler ve tohum bombası gönderdi. Okula ulaşan kalemler okulun başarılı öğrencilerine armağan edildi. Nilüfer’den gelen çok anlamlı armağanlarla sevinen çocuklar çevre bilinci kazandı. Okulun öğrencileri kendilerine gönderilen yeşeren kalemler için Nilüfer Belediyesi’ne duygu dolu mektuplarla teşekkür ettiler. Mektuplarında tohumları toprağa ektiklerini ve heyecanla beklediklerini belirten öğrenciler “Sevgimizi de kattığımız tohumlar kısa sürede büyüyecek ve çiçek açacak. İyi ki kalemleri göndermişsiniz, bu çiçeğin büyümesi için su, güneş ve sevgimizi katmak gerekir. Biz de öyle yapıyoruz. Sizin sayenizde çevreyi korumak elimizde” diyerek heyecanlarını anlattılar. Arkasında bitki tohumu bulunan yeşeren kalemler, bittiği zaman toprağa dikiliyor ve birkaç hafta içinde de tohumlar filizleniyor.