haber

Nilüfer dev bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapacak

Sporun ve sporcunun dostu Nilüfer Belediyesi yine büyük bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Üçevler Nilüfer Belediyespor Tesisleri’nde Karma Spor Sanatları MMA Federasyonu tarafından düzenlenecek Kıtalararası Altın Kemer Şampiyonası’na Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Irak, Almanya ve Hollanda’dan sporcular katılacak. 31 Ağustos Pazar günü düzenlenecek dev organizasyonda başarı elde eden sporcular İtalya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda ülkelerini temsil edecek. Müsabakalarda siyah kuşakta mücadele edecek olan Muhammet Avcı, Mürsel Altun, Bülent Kara, Ertuğrul Yaman ve Nurettin Bütün, Nilüfer Belediyespor adına ter dökecek.


Müsabaka öncesi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Federasyon heyeti ve sporcular, organizasyonun önemine dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi, Karma Spor Sanatları MMA Federasyonu Başkan Vekili Sinan Öztürk, İdari Asbaşkan Rafet Usta, Başkan Danışmanı İsmail Koçal, Basın Koordinatörü Işıtman Yanaz ve 20 sporcunun hazır bulunduğu ziyarette Başkan Bozbey, memnuniyetini dile getirdi.

 

Sporun ve sporcunun dostu kurum olarak her zaman desteklerinin süreceğini ifade eden Başkan Bozbey, “Spora destek vererek Bursa’da böylesine büyük organizasyona imza attığınız için teşekkür ederim. Spor insan sağlığı ve geleceği için çok önemli. Yerel yönetimler olarak halka spor yapma imkânı sunmak gerekiyor. Bizde kurum olarak her zaman sporda tesisleşmeye önem vererek halkımıza spor yapma imkânı sunuyoruz,” dedi.

 

Verdiği desteklerden dolayı heyet ve sporcular adına Başkan Bozbey’e teşekkürlerini sunan Karma Spor Sanatları MMA Federasyonu Başkan Vekili Sinan Öztürk, organizasyondan yüz akıyla çıkmak istediklerini kaydetti. Öztürk, “Türkiye’de ilk kez yapılacak bu organizasyonla yeni yeni tanınan bu spor sanatının alt yapısını atacağız. Organizasyona Azerbaycan, Irak, İran, Almanya ve Hollanda’dan sporcular katılacak. Burada başarılı olan sporcularımız İtalya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda ülkelerini temsil edecek,” diye konuştu.