haber

Nilüfer hentbolda tur biletini kaptı

EHF Avrupa Challenge Kupası’nda mücadele eden Nilüfer Belediyespor, 2. Tur rövanş maçında Leeds Hornets 2011 takımını mağlup etti. İngiliz ekibinin isteği üzerine her iki maçı Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde oynandı. İlk karşılaşmada Nilüfer Belediyespor,  43-24 galip ayrıldı. Pazar günü oynanan maçın rövanşında da yeşil mavi beyazlılar rakibi karşısında rahat bir oyun sergiledi.  Nilüfer Belediyespor, ilk yarıyı 26-11 önde kapattı. Yaptığı ataklardan eli boş dönmeyen yeşil mavi beyazlılar, savunmada da etkili olunca müsabakadan 50-23 galip ayrılarak adını bir üst tura yazdırdı.

 

3. Tur’a yükselen Nilüfer Belediyespor’un rakibi İsviçre ekibi Wacker Thun takımıyla eşleşti.

 

‘Coşkuyu devam ettirmek istiyoruz’

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediyespor Hentbol Takımı Antrenörü Fatih Işık, “2. Tur’u farklı bir skorla geçtiğimiz için mutluyuz. İngiliz ekibi yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen ellerinden geleni yaptı. Sakat olan oyuncularımızın da aramıza katılması direncimizi artırdı. Avrupa maçlarını unutup önümüzdeki lig maçlarına konsantre olacağız. Nilüfer’i ve Bursa’yı Türkiye ve Avrupa arenasında en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Her maçta olduğu gibi bu maçta da bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Kasım ayında bir üst turda İsviçre’nin Wacker Thun takımıyla oynayacağımız müsabakalardan da galip ayrılarak bu coşkuyu devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Veda yemeğinde buluştular

Nilüfer Belediyespor, karşılaşma sonrası veda yemeği düzenledi. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve her iki takımın teknik heyeti ile oyuncularının katıldığı yemekte dostluk rüzgârları esti. Sahada iki centilmen takımın mücadele ettiğini belirten Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, karşılaşmanın hakemlerine, Leeds Hornets 2011 teknik heyeti ve oyuncularına teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

 

Misafirperverlikten ve centilmenlikten dolayı teşekkür eden Leeds Hornets 2011 Antrenör Yardımcısı Bolo Pac da, “Büyük ve güçlü bir takımın nasıl olması gerektiğini Nilüfer Belediyespor’da gördük. Bizim için iyi bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı.