Nilüferli çocuklar yönetmenliğe soyundu

Nilüfer Belediyesi tarafından çocukların görsel yeteneklerini geliştirmek için düzenlenen yönetmenlik eğitimleri devam ediyor. “Haydi Çocuklar Film Çekmeye” sloganıyla yürütülen eğitim kapsamında bu defa Nilüfer  Belediye personelinin çocuklarına sinema ve yönetmenlik eğitimi verildi. “Nilüfer’in çocukları sanatla büyüyor” projesi kapsamında eğitime katılan çocuklar  sinema dünyasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Eğitmenliğini Meltem Öztürk’ün yaptığı “Haydi Çocuklar Film Çekmeye” atölyesine katılan çocuklar ilk olarak Japon Yönetmen Miyazaki’nin çizgi filmini izledi ardından da kendi hayal dünyalarında kurguladıkları hikayeyi kaleme aldı. Aldıkları eğitimlerle kendi senaryolarını film haline getiren minik yönetmenler,  sinema dünyasına adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

2 gün süren eğitimlerin sonunda kurguladıkları senaryoyu beyaz perdeye aktaran minik yönetmenler,  Nilüfer Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.