haber

Nilüfer’in 2013 bütçesi yaklaşık 200 milyon TL


Nilüfer Belediyesi’nin 2013 yılı mali bütçesi ve performans programı Konak Kültürevi’nde yapılan Meclis toplantısında görüşüldü. Plan Program ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Dalgıç’ın meclise sunduğu rapor sonrası Nilüfer Belediyesi’nin performans ve 2013 mali yılı bütçesi, AK Parti Grubu’nun ret oyuna karşılık 199 milyon 300 bin TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. 
Nilüfer Belediyesi bütçesinde en yüksek payı 52 milyon 793 bin TL ile ulaşım hizmetleri alırken, fen işleri 36 milyon 460 bin TL, 19 milyon 875 bin temizlik işleri ve 10 milyon 490 bin TL ile park bahçeler yine bütçeden yüksek pay alan diğer müdürlükler oldu. 

Oylama sonrası konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurum olarak her alanda olduğu gibi finans yönetiminde de Türkiye’ye örnek olduklarını dile getirdi. Önemli bir kurum yönettiklerini ifade Bozbey, “Nilüfer Belediyesi bütçesini stratejik plana göre yöneten bir kurum. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir ama bunları düzeltecek yine bizleriz. Nüfus olarak her yıl büyük oranda göç alan Nilüfer’de bu yıl da bütçemizi yüzde 100 oranında gerçekleştireceğimize inanıyorum. Talep, istek,  beklenti çok. Yaklaşık 200 milyon TL’lik rakamı Nilüfer’e en iyi hizmetlere yönelik harcayacağımıza inanıyorum” dedi. 

Başkan Bozbey, Nilüfer ilçe nüfusunu gelecek yıl 340 bin olarak tahmin ettiklerini belirterek, bütçeden kişi başı düşen harcama payının 590 TL olacağını da sözlerine ekledi.