Shakespeare’in en kanlı oyunu Nilüfer’de sahnelendi

Nilüfer Belediyesi Ekim Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Semaver Kumpanya oyuncuları, Shakespeare’in bundan beş yüzyıl önce yazdığı oyun metnini farklı ve alışılmadık bir uyarlama ile izleyiciyle buluşturdu. Şiddet içeriği nedeni ile  +16 yaş sınırı ile sahnelenen ve şiddet kavramının Roma Hükümdarlığı üzerinden anlatılarak, tüm devletlerin kendi çıkarları için neler yapabildiklerini ele alan oyun büyük ilgi gördü.
Sinan Fişek çevirisi ile bambaşka bir anlatıma dönüşen oyunda kullanılan sahne dekoru, aksesuar, kostüm ve izleyiciyi etkisini alan görsel efektler eserin dikkat çekici öğeleri arasında yer aldı. Salonu sahneye dahil ederek zaman zaman izleyicilerin arasında süren, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği “Titus Andronicus”da, tiyatrocular Nadir Sarıbacak, Asil Büyük Özçelik, Mustafa Kırantepe, Sarp Aydınoğlu, Sezin Bozacı ve Volkan Sarıöz sergiledikleri performansla büyük beğeni kazandı. Şiddet öğesini sık sık argo ve küfürlü metinlerle besleme yolunu seçen Titus Andrenicus’un bu farklı uyarlamasında intikam için başlayan şiddetin bulaşıcılığı bundan 500 yıl önce yazılmış Romalı karakterler üzerinden anlatılırken, gerçekçiliği ile akıllara kazanan oyun Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen en sıra dışı eserler arasındaki yerini aldı.