Vali Harput’tan Anadolu Arastası’na tam destek

Nilüfer Belediyesi tarafından Balat’ta hayata geçirilmesi planlanan Balkanlardan Kafkaslara tüm ortak kültürü kapsayacak olan Anadolu Arastası projesinde geri sayım devam ediyor. Alt yapı ihalesi yapılarak çalışmalara başlanan proje hakkında Başkan Mustafa Bozbey, Vali Şahabettin Harput’a bilgi verdi. Kurulan kooperatife üye olan hemşeri derneklerinin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, barış ve uygarlığın projesine imza atacaklarını ifade etti. Anadolu Arastası'nın Türk kültürü ve mimarisini gözler önüne serecek önemli bir proje olduğuna değinerek, "Bu proje artık Nilüfer'in değil, Türkiye'nin projesidir. Nilüfer Belediyesi bu projenin tamamlanması için elinden geleni yapacak. Balkanlar'dan Kafkaslar'a uzanan barış ve kültür projesini hayata geçirmek için atılan adımların heyecanını yaşıyoruz. Bu projenin turizme büyük katkısı olacaktır. Bursa'ya gelen herkes burayı görmek isteyecek. Bu proje gelen insanlara birkaç saatte Türkiye'yi gezme imkanı sunacak. Yaklaşık 75 milyon TL’yi bulacak olan projede Türkiye'deki 81 ilin mimarisinde evler yer alacak ve kültürler yaşatılacak. Ayrıca Balkanlardan ve Kafkaslar'a tüm ortak kültürümüz burada hayat bulacak" dedi.

Projeye övgüler yağdıran Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Anadolu Arastası’nın kent turizmine sağlayacağı katkının paha biçilmez olacağına dikkati çekti. Nilüfer’in Bursa’nın modern yüzü olduğunu vurgulayan Vali Harput, “Bu proje Bursa’ya her yönden değer katacak. Projenin şekillenmiş olması beni çok heyecanlandırdı. Başkan Bozbey ve ekibini Nilüfer’e yakışacak projeye imza attıkları için kutluyorum. Arastaya gelen insan kendisini Türkiye içerisinde bulacak. Kültürler yaşayacak ve belki de memleket hasreti çekenler özlem giderecek. Kısacası burada bir kültür mozaiği olacak. Projeye herkes destek vermeli ve hayata geçirilmeli. Ben Bursa Valisi olarak bu projenin sonuna kadar arkasındayım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, günün anısına Vali Harput’a İznik çinisi bir vazo hediye etti.