haber

Nilüfer’in gençleri SOMA için yürüdü

Nilüfer geçen yıl Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını unutmadı. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen kalabalık attıkları sloganlarla adalet istedi.

Nilüfer Kent Konseyi önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde Üç Fidan Gençlik Parkı’na yürüdü. Burada kalabalık adına Oğuz Pelin açıklama yaptı. Pelin, “Bundan tam bir yıl önce Soma’da gerçekleşen kaza değil, cinayettir. 301 maden emekçisi katledilmiştir. Yüzyılın işçi katliamı olarak kapitalist dünyanın en kara sayfasına yazılmıştır. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için büyüdüğümüzde işçiden, emekten yana politikalar üretecek, yaşanan iş cinayetlerinin sona ermesi için bizler göreve geldiğimizde çalışma koşullarının düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız. Özelleştirme, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırmanın önüne geçeceğiz. Ancak şu anda da Soma davasında gerçek sorumluların açığa çıkması için üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Gençlik olarak, farkına vardığımız bu yanlışları, en demokratik şekilde, eylemlerle protesto etmenin ve insanlık için daha iyi bir düzende yaşayana kadar sessiz kalmamanın görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Zor koşullar altında çalıştırılan, en temel insani hakları ellerinden alınan, emekleri sömürülen işçilerimizin; grev alanlarında, fabrikalarda, tarlalarda, madenlerde ve meydanlarda süren mücadelelerinde; her zaman ve her şekilde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından kalabalık, ölen 301 madencinin anısına saygı duruşunda bulunarak ellerindeki siyah balonları gökyüzüne bıraktı.