haber

Nilüfer’in gençliğini raporlayacaklar

Projenin ilk toplantısına katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, “Bu çalıştay, bizim genç dostu kent olma hedefimizdeki yol haritamızı belirleyecek” dedi. Nilüfer’in gençleri, Nilüfer Belediyesi’nin uygulamalarını Genç Dostu Kentler Endeksi projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda mercek altına alıyor. Gençlerin yerel karar alma süreçlerine katılımını, kentlerine olan aidiyetini arttırmayı, gençler için daha yaşanabilir kentler yaratmayı ve gençlerin katılımını sürdürülebilir kılmayı hedefleyen Genç Dostu Kentler Endeksi projesi kapsamında Habitat Derneği ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri bir araya geldi.

 

Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen çalıştaya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay da katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in 2014 yılında Genç Dostu Kent İyi Niyet Sözleşmesi’ne imza attığını hatırlattı. Işıkyıldız, “Nilüfer’de, imzalanan bu sözleşmeyi somut adımlara dönüştürmek hem benim gibi genç yöneticilerin takibindedir, hem de belediyemizin artık bir politikası haline gelmiştir. Bizler, Başkanımız Mustafa Bozbey’in önderliğinde, gençlerin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere; istihdam olanaklarına; ulaşım, konut, güvenlik gibi kentsel hizmetlere kaliteli ve kapsamlı bir şekilde ulaşmaları için çaba harcıyoruz. En önemlisi, gençlerin Nilüfer’de planlama ve karar süreçlerine katılımlarını sağlamak konusunda da önemli adımlar atıyoruz” diye konuştu.


Demokrasinin yerelden gelişmesi için kurulan ve toplumun tüm kesiminin söz sahibi olduğu Mahalle Komitelerinde 18-29 yaş arası gençlerin temsiliyetinin bulunduğunu söyleyen Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi’nin gençlere yönelik uygulamalarını gençlerle paylaştı. Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, “Nilüfer Gençlik Ofisi’ni yaklaşık iki yıl önce yaşama geçirdik. Buradaki amacımız gençlerin öneri, sorun ya da fikirlerine en kısa zamanda yanıt vermektir. Gençlik Ofisimiz şu anda, üniversite öğrencilerinin nüfus yoğunluğunun büyük bölümünü oluşturduğu Görükle’de hizmet veriyor. Ayrıca, Nilüfer İnovasyon Merkezimiz de, gençlerin yaratıcı fikirlerini uygulama ve yaşama geçirme noktasında önemli bir rol üstleniyor. Her yıl düzenlediğimiz ÜnisporFest de yine gençlerle birlikte olgunlaştırıp yaşama geçirdiğimiz bir projedir. Nilüfer Müzik Festivali’nin genç dostu kent Nilüfer’e ne kadar yakıştığını ve gördüğü büyük ilgiyi de yeri gelmişken aktarmak istiyorum. Kısacası biz, Nilüferliler olarak gençlerin katılım hakkını önemsiyoruz, genç dostu bir kent olmak arzumuzu, eyleme de geçiriyoruz. Bu çerçevede Stratejik Planımızı da gençlerin katılımıyla hazırlayacağız. Ben inanıyorum ki, bu çalıştay, bizim genç dostu kent olma hedefimizdeki yol haritamızı belirleyecek kapsamdadır” diye kaydetti.

 

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay da Türkiye genelinde yaklaşık 242 belediye başkanının Genç Dostu Kent İyi Niyet Sözleşmesi’ne imza attığını söyleyerek Bursa’da 17 belediyeden sadece Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin projenin altına imza attığını söyledi. Atay, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin de Türkiye’nin En İyi Gençlik Meclisi seçildiğini sözlerine ekledi.


Açılış konuşmalarının ardından Habitat Derneği’nden Sevdanur Poslu da sunum yaparak iki gün sürecek çalıştay hakkında gençleri bilgilendirdi.