Nilüfer’in yeni kardeş şehri Tut

Nilüfer Belediyesi’nin yeni kardeş şehir Adıyaman’ın Tut ilçesi oldu. Konuya ilişkin kararlılık Tut’da düzenlenen törenle teyit edildi. Törene Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız. Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, başta Umut Oran olmak üzere birçok milletvekili ve yöre sakinleri katıldı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız yaptığı konuşmada kardeş şehir kavramına sadece ekonomik destek olarak bakmadıklarını söyledi. Tut ile olan ilişkide de sosyal ve kültürel değerlerin ön planda olacağını kaydederken “Biz Tut ile ilişkimizde de yaşamın her alanındaki dayanışmaya ağırlık vereceğiz. Ekonomik, sosyal, kültürel dayanışmayla köklü ilişkiler sağlayacağız. Tüm çabalarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklar için. Bu nedenle de ilk olarak Tutlu ve Nilüferli çocukları bir araya getirerek kardeş olmalarına öncülük yapacağız. İlk etapta Tutlu çocukları Nilüfer’de ağırlamayı planlıyoruz,” diye konuştu. Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı da Nilüfer Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Yalçın Işıkyıldız Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer’i simgeleyen armağan takdim etti.

Tut, Nilüfer Belediyesi’nin yurt içinden altıncı kardeş belediyesi oldu. Nilüfer Belediyesi daha önce de Adalar, Dinar, Kırklareli, Vezirhan ve Tuzlukçu ile kardeş şehir protokolü imzalamıştı.