haber

Nilüfer Kurban Bayramı’na hazır

Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, bayram süresince görev başında olacağını söyledi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Alaadinbey Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozbey, kesim yerlerinde de incelemelerde bulundu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bozbey, “Vatandaşlarımızla ve satıcılarla bir araya geldik. Son derece güzel bir pazar ve vatandaşlarımızın rahatlıkla alışveriş yapabileceği, temiz ve hijyenik bir ortam. Aynı zamanda kesim yerleri de oluşturulmuş durumda. Bazı noktalarda kasaplarımızla birlikte vereceğimiz hizmet var. Bazı noktalarımızda da vatandaşlarımızın kendi imkânlarıyla kurbanlarını kesebilecekleri alanlar oluşturduk. Bu anlamda güzel bir kurban bayramı geçireceğimizi düşünüyorum. İlgili ekiplerimiz bayram süresince vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için kesintisiz hizmet verecek” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre hayvan kesim yerleri ve ücretleri de belirlendi. Buna göre; kurban kesim yerleri, ‘‘Alaaddinbey Hayvan Pazarı, İhsaniye, Ataevler, Konak, Görükle, Çamlıca, Üçevler, Kültür, Gazi, Göçmen Konutları, Fethiye, esentepe, Altınşehir, Yüzüncü Yıl Pazar yerleri, Gölyazı Mezat yeri, Carrefoursa Gross Market, Hasanağa Toki, Akçalar Mezbahası, Hasanağa Ertuğrulgazi Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu ve Çimet Mezbahası” olarak belirlendi.

 

Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 444 16 03 no’lu ve de Alaaddinbey Hayvan Pazarı’nın 413 32 61 no’lu telefonlarına başvuru yapabileceklerdir. Alaaddinbey Hayvan Pazarı’ndaki kesim işlemlerinde yığılmaları önlemek amacıyla vatandaşların Alaaddinbey Hayvan Pazarı’ndan kesim sırası almaları gerekmektedir. Tüm kesim yerlerinde kurban kesim bedeli olarak büyükbaş hayvanlar için 250 TL, küçükbaş hayvanlar için 35 TL ücret alınacaktır. Kurbanını kendi kesenlerden büyükbaş hayvanlar için 10 TL, küçükbaş hayvan kesenler için 5 TL tesisten yararlanma ücreti alınacaktır.