haber

‘‘Nilüfer rol model olacak’’

İzmir’in Karaburun İlçesi’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Karaburun Bilim Kongresi kapsamında düzenlenen ‘Yerel Yönetimler: Alternatif Deneyimler’ konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 15 yıllık yönetim deneyimi ve geleceğe dair projeler hakkında bilgi verdi. Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde Bozbey’in yanı sıra Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ve Fatsa Belediyesi Eski Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Özdemir de konuşmacı olarak yer aldı.


Katılımın oldukça yoğun olduğu panelde konuşmasına, “Şeyh Bedrettin’in, Börklüce’nin topraklarında sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum,” diyerek başlayan ve Nilüfer’de geride bırakılan 15 yılda hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Göreve ilk geldiğimizde hedefimiz şuydu: Nilüfer’i bir kültür-sanat, eğitim ve spor kenti yapmak. Bütün adımlarımızı bu yönde attık,” dedi.


İlerleyen dönemlerde bu hedeflerin büyüyerek geliştiğini anlatan Mustafa Bozbey, kent yönetiminde katılımcılığın önemine vurgu yaparak Mahalle Komiteleri yapılanması hakkında detaylı bilgiler aktardı. Mahalle Komiteleri’nde sandık bazlı seçim için artık gün sayıldığını aktaran Mustafa Bozbey, belediye bünyesinde de yeni bir yönetim yapılanması oluşturulduğunu belirterek, “Yönetimde Toplum Katılımı Modeli adını verdiğimiz bu sistemle tüm Türkiye’ye rol model olacağımıza inanıyorum. Bunu başaracak bir yer varsa o da Nilüfer’dir. Hedefimize giden yolda adım adım büyük bir özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum,” dedi.


Karaburun’a yapılan ziyaret kapsamında, heyette yer alan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay da, Karaburun Kent Konseyi’ni ziyaret ederek bilgi paylaşımında bulundu.