haber

Nilüfer sokaklarında “özgürlük”

Film gösterimleri, şenlikler, konserler ve bu yıl 4. kez düzenlenecek Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’yla Nilüfer bir kez daha sanatın başkenti olacak.

Nilüfer Belediyesi düzenlediği etkinliklerle, sanatın her yönüne yaptığı katkıyla örnek ve lider belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Nilüfer’de her mevsim birbirinden ayrıcalıklı sanat buluşmalarıyla dopdolu geçiyor. Bu çerçevede 12 Ağustos’tan itibaren Nilüfer’de “Sokaklara Özgürlük” temasıyla bir dizi etkinlik düzenleniyor. 12 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında FSM Bulvarı Organik Pazar Alanı yanındaki arazide sabit açıkhava film gösterimi bu etkinliklerden biri… Tam bir ay boyunca bu alanda 12 adet ödüllü film gösterilecek, Nilüferliler açık hava sinemasının keyfini çıkaracak. 12 Ağustos’ta, başrolündeki Daniel Day Lewis’e bu yılki ödül töreninde üçüncü kez Oscar heykelciğini ve bir kez daha BAFTA’yı kazandıran “Lincoln” ile başlayacak gösterimler, sırasıyla “Anna Karenina” (14-15 Ağustos), “Peki Şimdi Nereye?” (16-17-18 Ağustos),  “Limon Ağacı” (19-20-21 Ağustos), “Daha İyi Bir Dünyada” (22-23 Ağustos), “Açlık Oyunları” (24-25-26 Ağustos), “Kayıp Umutlar” (27-28-29 Ağustos), “The Lorax” (30-31 Ağustos),  Operasyon: Argo (2-3 Eylül), Tepenin Ardı (4-5 Eylül), Toprağın Çocukları (6-7-8 Eylül) ve “Can”la (9-10-11 Eylül) devam edecek.

Ünlü isimler Nilüfer'de

Nilüfer’in dört bir yanı düzenlenecek konserlerle adeta bir şölen havasına bürünürken, ilk konsere 21 Ağustos Çarşamba günü Işın Karaca imza atacak. Ataevler Pazar Alanında yapılacak bu konseri, 28 Ağustos’ta FSM Hastane Alanında yapılacak Mor ve Ötesi konseri izleyecek.

Her yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü “insana barış yakışır” diyerek coşku içerisinde kutlayan Nilüfer Belediyesi, bu yıl da Edip Akbayram’la barış güvercinlerini gönüllere uçuracak. 1 Eylül Dünya Barış Günü konseri FSM Hastane Alanında yapılacak. 4 Eylül’de Beşevler Çamlıca Pazar Alanı’nda Hüseyin Turan, 8 Eylül’de Biber Şenliği kapsamında Ürünlü’de Özgür Eren, 11 Eylül’de FSM Hastane Alanında Nilüfer, 15 Eylül’de İncir Festivali kapsamında Akçalar’da Linet, 18 Eylül’de 100. Yıl Prof. Dr. Erdal İnönü Cad. Özlüce Park Yanı’nda Göksel, 22 Eylül’de Misi Şenliği kapsamında Yeni Türkü, 28 Eylül’de Balkan Panayırı kapsamında Görükle Göçmen Konutları’nda Ziynet Sali konser verecek.

Heykel Sempozyumu

“Sokaklara Özgürlük” teması, iki yılda bir Tiyatro Festivali’yle dönüşümlü olarak düzenlenen 4. Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’na da damgasını vuracak. 5-27 Eylül tarihleri arasında FSM Hastane Alanında yapılacak sempozyumda, açık hava atölyesinde heykel sanatının ustaları yine doğal hammaddelere sanatın estetik formunu kazandıracak. Birbirinden önemli ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan sempozyum, kısa ömründe Türk Heykel Sanatı’nda önemli izler bırakmış Kuzgun Acar’ın saygın anısına ithaf ediliyor.2013 yılına “Özgürlük” temasının işleneceği eserleriyle iz bırakacak olan sempozyum kalıcılık, kültürel zenginlik, çağdaş mimari ve sanatsal kazanım hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.