Nilüfer Belediyesi’nin de katkılarıyla hazırlanan  projede sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların topluma kazandırılması, ruh ve beden eğitimlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

“Kültür ve Sanat Kenti”, “ Spor Kenti”, “Demokrasi Kenti” olmanın yanı sıra “Çocuk Kenti” yaratmayı da hedefleyen Nilüfer Belediyesi, önemli bir projeyi daha yaşama geçirdi. Toplumun her kesiminden, her yaştan çocuğa eşit olanaklar sunan Nilüfer Belediyesi, sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklara da kucak açtı. Bu çerçevede Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl  Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyespor Kulübü arasında protokol imzalandı. Protokolle sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklara eğitim, gıda ve sportif faaliyetlerine destek sağlanması,  çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerinin arttırılarak sağlıklı bir yurttaş olarak yetiştirmeleri amaçlanıyor.

Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen  protokol törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Kamil Dilek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kahraman Çınar, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Yeşilçiçek, Sosyal İşler Müdürü Bircan Uysal, Belediye Meclis Üyesi Naci Kale, Nilüfer Belediyespor Kulüp Müdürü Semih Atlı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Züleyha Avşar, Bursa genelinde 400’e yakın sokakta çalışmak zorunda kalan çocuk tespit edildiğini kaydetti. Bu çocukların sağlıklı yaşam ve sağlıklı eğitim hakkında yararlanamadıklarını kaydeden Avşar, projeyle sokaktaki çocukların topluma kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi. Dr. Avşar projeye 40 çocukla başladıklarını söyleyerek, öncelikle olarak bu  çocukların eğitim saatlerinin dışında sportif faaliyetlere, kültür sanat çalışmalarına yönlendirildiğini kaydetti.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kahraman Çınar da projeyle sokaktaki  çocukların kendileri için  iyi örnekler, prototip bireyler gördüklerini söyleyerek, bunun gelişmelerine büyük katkı sağladığını belirtti.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Kamil Dilek de verdiği destek dolayısıyla Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yaptığı konuşmada projeyle çocukların hayal edemeyecekleri başarılara yönlendirildiğini söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin yeni dönemde de sosyal projeler geliştireceğini hatırlatan Başkan Bozbey, “Biz, önümüzdeki 5 yıllık dönemde, Nilüfer Belediyesi olarak, hizmetlerimizin işlevlerini belirlerken, 6 adet Stratejik Odak Noktası’ndan hareket etme kararı aldık: Demokrasi, Özgürlük, Katılımcılık, Sosyal Belediyecilik, Etik ve Eşitlik. Bu çerçevede, bundan böyle, özellikle sosyal belediyecilikle ilgili çalışmalarımızın ağırlığı daha da hissedilecek. İşte, “Sokaktan spora” başlıklı projemizi,

Uludağ Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor Kulübü ile birlikte, bu anlayış doğrultusunda yaşama geçirdik. Proje kapsamında, sokakta çalışan çocuklarımızda, spor kültürünün oluşturulmasını ve yeteneklerinin belirlenerek değerlendirilmesini hedefliyoruz. Bu sayede, çocuklarımızın toplumsal uyum ve aidiyet duygularının geliştirilmesi de amaçlarımızdan biri” diye konuştu. Açıklamaların ardından Başkan Bozbey, Rektör Dilek ve Müdür  Vekili Çınar protokole imza koydu.

Projenin İçeriği

“Sokaktan Spora” adı verilen proje ; sokakta çalışan çocukların fiziksel uygunluklarının belirlenmesi ve iyileştirilmesini, spor kültürünün oluşturulması ve mevcut yeteneklerinin belirlenerek değerlendirilmesini, spor yoluyla toplumsal uyum ve aidiyet duygusunun geliştirilmesini, mevcut benlik saygılarının belirlenmesi ve geliştirilmesini amaçlıyor. Bu çerçevede Nilüfer Belediyesi  projeye katılacak olan çocukların haftada 2 gün kumanyasını temin edecek. Ayrıca  projenin yaygınlaştırılması faaliyetlerine destek verecek.

Nilüfer Belediyespor Kulübü Derneği de  projenin uygulamalarının yapılacağı spor tesislerini tahsis edecek, düzenleyecek ve uygulamaların sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gerekli önlemleri alacak. Nilüfer Belediyespor Kulübü Derneği ayrıca  proje uygulamalarında kullanılacak olan teknik malzemeyi (top, file vb.) sağlayacak.