haber

Nilüfer THM Korosu mest etti

Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu (THM), verdiği konserle sanatseverlere türkü dolu bir gece yaşattı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ‘Yeni Yıl Konseri’ne çok sayıda sanatsever katıldı. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Şef Yaşar Kemal Alim yönetimindeki Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu seslendirdiği türkülerle katılımcıları diyardan diyara götürdü. Konserde solo seslendirilen parçalarla da konuklar keyifli anlar yaşadı.

 

Konserin ikinci bölümünde sahne alan TRT İstanbul Radyosu THM Ses Sanatçısı Adile Kurt Karatepe de söylediği türkülerle sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Konseri izleyenler Karatepe’yi dakikalarca ayakta alkışladı.

 

2015 yılının insanlığın hak etmediği acılara layık olduğunu belirten Karatepe, ‘2016 yılı barıştan, huzurdan, insanlıktan, adaletten, haktan, hukuktan yana olan her dosta selam ile gelsin diyorum. Yeni yılınız kutlu olsun’ dedi.

 

Muhteşem gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına konuk sanatçı Adile Kurt Karatepe ile  tüm koro üyeleri ve Şef Yaşar Kemal Alim’e çiçek vererek teşekkür etti.