haber

Nilüfer Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’nde genel kurul heyecanı

Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan ve Türkiye’de belediye bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan Nilüfer Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’nin 2. Olağan Genel Kurulu, Plaza 16’da yapıldı. Divan başkanlığını Ziya Güney’in yaptığı genel kurul, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Nilüfer Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’nin de başkan yardımcısı olan Adil Kayaoğlu üyelere çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

KAYAOĞLU: PROJEMİZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

 

Kurucu üye olarak kooperatifin ilk adımının atılmasında katkı sağlayanlara teşekkür eden Kayaoğlu, “Şu anda yaklaşık 500 üyemiz var. Hedefimiz yakın zamanda bin üyeye ulaşmak. Bu projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Birçok belediye ve özel kuruluş bizden bu proje hakkında bilgi alıyor. Nilüfer Belediyesi olarak yine örnek bir çalışmaya imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye olarak enerji için milyarlarca dolar para ödüyoruz. Rüzgarımız, güneşimiz, suyumuz var ama değerlendiremiyoruz. Başka ülkelerde bu imkânlar olsa tüm dünyaya enerji satar. Biz bu imkânı değerlendirmeliyiz. Kurum olarak yenilenebilir enerjiye yönelerek kaynaklarımızı değerlendirme amacındayız. Ufak sermayelerle büyük birliktelik oluşturabiliriz, dışa bağımlılığımızı azaltabiliriz. Türkiye’nin geleceğinde yenilenebilir enerji önemli rol oynuyor” dedi.

Genel kurulda daha sonra yıllık çalışma raporu, gelir-gider mali bütçesi ve denetim kurulu raporu okunarak oylamaya sunuldu. Çoğunluğun sağlandığı toplantıda yıllık çalışma raporu, gelir-gider mali bütçesi ve denetim kurulu raporu oy birliğiyle kabul edildi.