haber

Spor Şenlikleri’nde heyecan dorukta

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, öğrencilerin renkli karşılaşmalarına sahne oluyor.  20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında bir ay boyunca 26 farklı branşta 20 bini aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin son haftasında heyecan doruğa ulaştı. Farklı kategorilerde düzenlenen yarışlarda öğrenciler yetenekleriyle ve centilmenlikleriyle profesyonellere taş çıkartıyor. Son olarak badminton kategorisinin şampiyonlarının belirlendiği Spor Şenlikleri’nde sporcuların yetenekleri göz doldurdu.

 

Nilüfer Belediyespor Üçevler Tesisleri’nde badminton yarışları 8 farklı kategoride düzenlendi. Minik Kızlar kategorisinde Özel Final Okulları şampiyonluğa ulaşırken, Özel Yönder Okulları ikinci oldu. Minik Erkekler kategorisinde de birinciliği Özel Final Okulları alırken, ikinciliği Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu kazandı. Küçük Kızlar kategorisinin şampiyonu Özel Final Okulları olurken, ikinciliği Özel Yönder Okulları elde etti. Küçük Erkekler kategorisinde ise Meral Muammer Ağım Ortaokulu kürsüye ambargo koydu. Meral Muammer Ağım Ortaokulu A Takımı şampiyon olurken, B Takımı ise ikinci oldu.

 

Centilmenliğin kazandığı Yıldız Erkekler ve Yıldız Kızlar kategorilerinde ise Özel Sınav Koleji Balat Kampüsü birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Yıldız Kızlarda ikinciliği Özel Sınav Koleji Demirci Kampüsü, Yıldız Erkekler kategorisinde ise ikinciliği Zekai Gümüşdiş Ortaokulu kazandı. Genç Kızlar kategorisinde Ahmet Erdem Anadolu Lisesi B Takımı şampiyon olurken, aynı okulun A Takımı da ikinci olmaya hak kazandı. Genç Erkeklerde de Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyon olurken, Özel Final Okulları da ikinci oldu.