haber

Nuri Demirci Sadekâr’ı okurlarına anlattı

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü “Şairin Şiir Evreni” etkinlikleriyle şiir dünyasının önemli isimlerini Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor.

Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki Şiir Kütüphanesi’nde düzenlenen “Şairin Şiir Evreni” söyleşisine bu kez yazın hayatını Bursa’da sürdüren Nuri Demirci konuk oldu. Hilmi Haşal’ın sorularıyla katılımcıları şiir evreninde yolculuğa çıkaran Nuri Demirci’nin söyleşisine Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Kütüphane Müdürü Şafak Pala ve çok sayıda şiir tutkunu katıldı.

Mücevher gibi gördüğü Bursa’yı Sadekâr adlı kitabına konu ettiğini kaydeden Demirci, Osmanlı dönemindeki şehri ve yaşamı ele aldığını söyledi. Tarihe olan merakını da dile getiren Demirci, “Tarih büyülü bir şeydir. Tarih bilinmeyenleri veya bilinmesi istenmeyenleri arka odasında saklar. Ben okumalarla bu bilinmeyenleri gözler önüne sermeye çalışıyorum” dedi.

Bursa’daki yazın hayatı ve çalışmalara da kısaca değinen Demirci, her zaman paylaşıma hazır olduklarını ancak karşı tarafında edebiyata ve şiire ilgi gösterme arzusunda olması gerektiğine de vurgu yaptı. 

Söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nuri Demirci’ye teşekkür ederek özel tasarım portresini hediye etti. Demirci gecenin sonunda okurlarına Sadekâr adlı kitabını da imzaladı.