haber

Orhan Holding Fotoğraf Yarışması eserleri Nilüfer’de

2016 yılında, renkli, siyah-beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride düzenlenen Orhan Holding 12. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na 24 ülkeden, 196 fotoğraf sanatçısı toplam bin 809 fotoğrafla katıldı. Yarışma jürisi 24 eseri ödüllendirirken, toplam 59 eserin de sergilenmesine karar verdi. 

Nilüfer’de ilk kez düzenlenen sergi, Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi’nde izlenime sunuldu. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Orhan Holding Onursal Başkan İbrahim Orhan ve eşi Necla Orhan da katıldı.   

 

“BURSA KÜLTÜR SANATTA İSTENEN YERDE DEĞİL”

İbrahim Orhan ve eşi Necla Orhan’a kentin sanat hayatına verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın kültür ve sanat alanında istenen yerde olmadığını ifade etti. Bozbey, “Bursa üç milyonluk bir kent ama dünyadaki aynı nüfuslu kentlere baktığımızda kültür ve sanat konusunda istediğimiz seviyeye gelmiş değil. Necla Orhan’ın fotoğraf sanatına göstermiş olduğu ilgi ve Bursa’ya bu denli güzel bir organizasyonu kazandırması sanat açısından çok önemli. Toplumun kültür ve sanat ile ilerleyeceğine inananlardanım. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır kültür ve sanat konularında elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Sergiye gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Necla Orhan da, “Sergimizin burada daha çok ilgi göreceğini hissettik ve burada açtık. Günümüzde gençlerin fotoğrafa ve sanata daha çok ilgi duyduklarını düşünüyorum. 59 eser burada görücüye çıkıyor. Desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyük ilgi gören sergi 26 Şubat’a kadar izlenime açık kalacak.