haber

Nilüfer’de örnek iş yerleri çoğalıyor

Nilüfer Belediyesi’nin 2003 yılında başlattığı ‘Örnek İş Yeri’ uygulamasında birçok işletme kalitesini tescilledi. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yapılan tüm hijyen denetimlerinde sürekli uygun raporu alan, standartların üzerinde bir kalite ve temizlik bilinci ile çalışan gıda iş yerlerine Örnek İş Yeri Belgesi ve flama veriliyor. Bugüne kadar 18 işletmenin belge aldığı proje kapsamında 2014 yılından bu yana da berber, kuaför ve güzellik salonlarına da flama ve Altınmakas Örnek İş Yeri Belgesi verilmeye başlandı. Bu kategoride de bugüne kadar 2 işletme hijyenik koşulları karşılayarak belge almaya hak kazandı.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında da işletmelerden gelen başvuruları değerlendiriyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hak eden firmalara belgeleri verilerek kaliteleri tescillenecek. Ekipler her yıl giderek artan Örnek İş Yeri sayısına 2017 yılında en az 5 işletmeyi daha eklemeyi hedefliyor.

Bugüne kadar belge ve flama almaya hak kazanan işletmeleri kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “2003 yılından bu yana devam eden proje kapsamında Nilüfer sınırları içerisinde faaliyet gösteren birçok işletme Örnek İş Yeri Belgesi ve flama almak için başvuru yaptı. Ekiplerimiz ilgili standartlar ve hijyenik koşullara göre değerlendirmelerini yaparak belge almaya hak kazanan işletmeleri belirledi. İnsan sağlığı ve hijyenin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden tüketicilerimiz Nilüfer Belediyesi’nin vermiş olduğu Örnek İş Yeri Belgesi'ni gördüklerinde oradan rahatlıkla tüketim yapabilirler” dedi.

2014 yılından bu yana berber, kuaför ve güzellik salonlarına da flama ve “Altınmakas Örnek İş Yeri Belgesi” verilmeye başlandığını ifade eden Başkan Bozbey, “Altınmakas” flaması ve belgesi olan yerlerden halkın gönül rahatlığı ile hizmet alabileceğine değindi.

Nilüfer’de şimdiye kadar Örnek İş Yeri Belgesi almaya hak kazanan gıda işletmeleri şöyle:

Burger King (Odunluk), Kentucky Fried Chicken, Rodop Ali, Urfa Kardelen Kebap, Bupiliç Satış, Köfte 1930, Beşyol Kebap, Burger King (İhsaniye), Kardelen Kestane Şekeri, Asya Kafeterya, Minteks Restoran, Durak Muhallebicisi, Sinem Pastanesi, Nilüfer Emekli Öğretmenler Derneği Lokali, Siesta Meşelipark, Nilüfer Kıraathanesi, Pizza Taxi, Çamlık Kebap.

Altınmakas Örnek İş Yeri Belgesi almaya hak kazanan işletmeler de Altınmakas Kadın Kuaförü ve Melih Şen Kadın Kuaförü.