haber

Özlüce Bahçe Satrancı Turnuvası

Nilüfer İlçesindeki 10 ilkokulun katıldığı turnuvanın ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Naci Kale’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ve turnuvada yer alan okullarının öğretmenleri ve idarecileri de katıldı.

Nilüfer Belediyesi’nce Ahmet Muharrem Uğur İlköğretim Okulu’nun  bahçesine yapılan  satranç  alanı, bu yıl  üçüncüsü  düzenlenen turnuvaya  ev sahipliği yaptı. 70 öğrencinin katıldığı turnuvada Nesrin Fuat Bursalı ilkokulu öğrencileri birinci oldu. İlk beşe giren takımlara ödül ve madalyalarını Başkan Bozbey verdi. Turnuva hakemleri, turnuvaya destek veren okul idarecilere teşekkür plaketi sunuldu.

Öğrencileri tebrik eden Bozbey etkinliğin geleneksel hale gelmesi ve katılımın ve okullarda satranca olan ilginin arttırılması için Nilüfer belediyesinin sağladığı desteğin süreceğini kaydetti. Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu’nun birinci olduğu turnuvada Ahmet Uyar İlkokulu ikinci, Emir - Koop İlkokulu üçüncü, Özel Şahinkaya İlkokulu dördüncü, Özel Birey İlkokulu ise 5 oldu.

Başkan Bozbey ödül törenin ardından okul bahçesindeki satranç alanlarında turnuvaya katılan öğrencilerle satranç oynadı.