haber

Pedallar “barış” için çevrildi

Yüzlerce bisiklet tutkunu “7. Geleneksel Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” adıyla gerçekleştirilen etkinlikte buluştu. Tophane ve Mudanya Rotary Kulüpleri’nin Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Mudanya Belediyesi’nin sponsorluğunda organize ettiği bisiklet turu Tophane Saltanat Kapı önünden başladı. Her yıl yüzlerce kişinin katıldığı bisiklet turunun bu yılki teması “Barış” oldu. “Barış’a pedal çeviriyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen bisiklet turuna Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Tophane Rotary Kulubü Başkanı Yalçın Aras ve çok sayıda bisiklet tutkunu katıldı. Katılımcılar, 21 Eylül Dünya Barış Günü öncesinde barış için pedalları çevirdi.

En çevreci ulaşım aracı

“Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” na eşi Seden Bozbey ile katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 20 Eylül’ün aynı zamanda Dünya Motorsuz Araçlar Günü olarak kutlandığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bugün Dünya Motorsuz Araçlar Günü olarak kutladığımız bir gün. Bu anlamda Tophane Rotary Kulubü’nün planlamış olduğu bu organizasyona Nilüfer Belediyesi olarak destek veriyoruz. Gördüğümüz kadarıyla Rotary camiası hem Bursa’da hem Manisa’da bu etkinliği düzenleyerek dünyada araçsız günü algılatmaya çalışıyor, en çevreci ulaşım aracı bisikletlerin hem çevreci anlamda, hem ulaşım anlamında öne çıkarılmasını sağlıyor .Bu anlamda Rotary camiasına çok teşekkür ediyorum, gerçekten Nilüfer Belediyesi olarak da bizler yıllardır bu projenin içerisindeyiz ve destek vermeye de devam edeceğiz. Bugün Tophane’den Mudanya’ya gidiyoruz, buradaki anlam çevreye duyarlılıktır.”

Dünyanın gittikçe kirlendiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, karbon gazları ile dünyamızın kirlenmesine “dur” dememiz yada yavaşlatmamız gerektiğini vurguladı. Bozbey, “ Bu anlamda da bu tür etkinlikler ile bu algıyı oluşturan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü insanlık adına yapılan bu projenin bence dünyada da Türkiye’de de iyi bir algı oluşturacağına inanıyorum. Herkesin, özellikle karbon salınımı konusunda çok daha fazla dikkat etmesini istiyorum. Geleceğimize dünyamızı yaşanabilir şekilde bırakmamız için bunu yapmak zorundayız. Biz Nilüfer Belediyesi olarak yapmış olduğumuz 134 kilometrelik bisiklet yolu ile bisiklet kullanımına destek vermeye çalışıyoruz. Onun için de bu tür etkinliklerle duyarlılığı artırmak istiyoruz. Ben katkısı olan herkesi kutluyorum ve herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından barışa pedal çevirenler Tophane Saltanat Kapı önünden bisiklet turunu başlattı. Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in de aralarında yer aldığı bisikletliler trafiğe kontrollü olarak kapatılan Atatürk Caddesi ve İzmir Yolu güzergâhını takip ederek Mudanya’ya doğru ilerledi. Tur Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu.