haber

Tersine Dünya İstanbul’da sanatseverlerle buluştu

Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’, Orhan Kemal’in oyunundan uyarlanan Tersine Dünya isimli oyunla İstanbul’da tiyatro tutkunlarının karşısına çıktı. Tersine Dünya’nın İstanbul galası Moda Sahnesi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Galaya tiyatro dünyasının ünlü isimleri büyük ilgi gösterdi. Oyuncu ve rejisör Engin Alkan’ın yönettiği Tersine Dünya’yı izleyenler arasında Emel Müftüoğlu, Mert Fırat, Levent Üzümcü, Neriman Uğur, Didem Balçin, Zeynep Gülmez ve Vecdi Sayar gibi tiyatro oyuncuları yer aldı.

Orhan Kemal’in romanından uyarlanan, oyuncu ve rejisör Engin Alkan’ın yönetiminde sahnelenen oyunda, kadın ve erkek kimlikleri ironik ve eğlenceli bir üslupla tersine dönüyor.

“Tersine Dünya”nın Rejisörü, ünlü oyuncu Engin Alkan, Tersine Dünya tiyatro oyununu, Orhan Kemal’in bir mizah dergisinde tefrikalar halinde yayınlanmış, ölümünden sonra da kitaplaştırılmış eserinden uyarladım. Kadına yönelik bir şiddet, toplumsal bir yara anlatılıyorken komedinin sınırları içinde bu dokulara nüfus edebilmek oyunun gerçek derdini anlatabilmek de oyunlaştırırken kolay olmadı benim için. Bu eğlenceli oyunun seyircinin hoşuna gideceği ve çok eğleneceğini düşünüyorum” dedi.

Tersine Dünya’da Feyha Çelenk, Tuba Erdem, Çağdaş Tekin, Çağrı Büyüksayar, Cansu Ecem Karabulut, Arman Yıldız, Suat Onur Çalık, Şeyma Gökçe Cengiz, Deniz Gürsucu, Çisil Oral, Mert Tiryaki, Mesut Özsoy, Gökhan Kum, Yüce Armağan Erkek, Hakan Kahraman rol alıyor.

Oyunda, “Kadınlarla erkelerin rollerini değiş tokuş ettiği bir dünya nasıl olurdu? “  sorusuna cevap veriliyor. “Tersine Dünya” kadın ve erkek rollerini ironik ve eğlenceli bir üslupla tersine çevirerek, gündelik ilişkilerden, namus kavramına kadar birçok konuda izleyici cinsiyetler üzerine ezberleriyle yüzleştiriyor. Galanın ardından “Tersine Dünya” 29 Şubat Pazartesi günü yine Moda Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.