haber

Tiyatro yeni eserler kazandı

Tiyatro dünyasına nitelikli eserler kazandırmak amacıyla Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu ile Mitos Boyut  Tiyatro Yayınları iş birliğiyle düzenlenen Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda dereceye girenler düzenlenen törende açıklandı. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği tören, Adem Mülazim ve Burçak Çöllü’nün mini konseri ile başladı. Törende önce yarışmaya başvuran eserleri titizlikle değerlendiren Seçici Kurul Üyeleri, Dramaturg Doç. Dr. Selen Korad Birkiye, Tiyatro Eleştirmeni Yavuz Pak, Yönetmen Emrah Eren, Oyun Yazarı Şamil Yılmaz ile Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Oyuncusu Pınar Hande Ağaoğlu’na ve son değerlendirmeye kalan 10 eserin yazarlarına teşekkür belgesi verildi. Ödül gecesinde ilk üç dereceye girenlerin açıklandığı an, heyecan doruktaydı. Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda birincilik ödülü, “Derin Mutsuzluklar Anatomisi isimli eseriyle Cihan Çakan’a, ikincilik ödülü, “Aynalı Kambur” isimli eseriyle Mert Sezgin’e, üçüncülük ödülü de “Kutu Kutu Pense” isimli eserin sahibi Nihal Cingöz Öztürk’e verildi.


Yarışmada Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü'ne de bu kategoride başvuran 8 oyun arasından Ülkü Oktay’ın yazdığı ‘’Taş’’ isimli eser değer görüldü. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yılmaz eserleri dereceye giren yazarları, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına tek tek kutladı. Yıldız, “Bu yarışmaya katılarak sanat dünyasına nitelikli eserler kazandırdınız. Ayrıca yerli tiyatro oyunu repertuvarının zenginleşmesine de katkıda bulundunuz. Nilüfer Belediyesi adına hepinizi kutluyorum” dedi. Zafer Yıldız, ödül alan oyunların, Mitos Boyut Yayınları tarafından kitap olarak yayımlanacağını ve dereceye giren oyunların, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından da 3 yıl içinde sahnelenebileceğini de sözlerine ekledi.

 

Bursa’da Tiyatro 140 Yaşında Sergisi açıldı

Nilüfer Belediyesi, tiyatro sezonunun başladığı bugünlerde çok özel bir sergiyi de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde meraklılarının izlenimine açtı. Bursa’da tiyatronun kuruluşunun 140. yılında düzenlenen  “Bursa’da Tiyatro 140 Yaşında - Hoş Bir Sâda, Ahmet Vefik Paşa” Sergisi”, Bursa’nın, 1957 yılına kadar olan tiyatro serüvenini gözler önüne seriyor. Sergi, bundan tam 140 yıl önce dönemin Bursa Valisi Ahmet Vefik Paşa ile başlayan tiyatro sürecini anlatıyor. Küratörlüğünü Tûba Okat’ın üstlendiği, Deniz Dalkılınç ve Uğur Ozan Özen’in projesi olan sergi, 3 Kasım’a kadar izlenime açık kalacak.