haber

Toprak Ana’ya dönme çağrısı

Gıda birliklerini bir araya getirerek bölgesel ekonomilerde gıda üretimini ve çevreye saygılı bir şekilde ürün yetiştiriciliğinin sağlanmasını amaçlayan 10 Aralık Toprak Ana Günü, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Atlas Kadın Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ikinci kez kutlandı. Atlas Mahallesi’nde düzenlenen kutlamaya Nilüfer Kent Konseyi Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve Atlas Mahallesi Kadın Derneği Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, Atlas Kadın Dayanışma Derneği’nin hazırladığı ev yapımı yerel lezzetler tanıtılarak katılımcılara ikram edildi.

 

Etkinlikte konuşma yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, “Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu kurulduğundan bugüne yaptığı çalışmalardan bir tanesi de Toprak Ana Günü. Sermayenin gücü ve insanların yoğun çalışma temposu ‘fastfood’ adında sağlıklı olmayan bir yemek kültürünün ortaya çıkmasına sebep oldu. Buna karşılık olarak da sivil toplum örgütleri her yıl 10 Aralık’ta yerel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması ve gelenekleri koruyabilmek adına ‘slow-food’ hareketiyle tüm dünyada Toprak Ana Günü’nü kutluyor,” diye konuştu.

 

“Doğal olana dönmeliyiz”

Etkinlik hakkında bilgi veren Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz de, “Atlas Mahallesi Kadın Derneği üyeleri yerel lezzetlerini misafirlerimize ikram ederek atölye çalışmaları yaptılar. Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu olarak kırsal alanların tanıtılması ve bilinçlenmesi için birçok çalışma yapıyoruz. Tüketim ve rekabetçi anlayışa dur dememiz gerekiyor. Aksi takdirde el emeği geleneksel mutfak kültürümüz yok olacak. Bunun için de Toprak Ana’ya yani doğal olana dönmemiz lazım,” şeklinde konuştu.