haber

Türkyılmaz’dan Başkan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ağırladı. Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmet binası Halk Evi için hayırlı olsun dileklerini ileten Türkyılmaz, “Nilüfer’e çok yakışan bir bina” dedi.

 

Ziyarette, Zafer Bayramı’nda 460 gönüllü yüzücü ile gerçekleştirdikleri ‘barış sembolü’  hakkında bilgi veren Türkyılmaz, bu rekorla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini söyledi.  Bu konudaki yeni projelerini de anlatan Hayri Türkyılmaz, “Yunanistan’da bulunan Nea Moudania ve Rafina kardeş kentlerimiz ile birlikte bu etkinliği geliştirerek ‘barış maratonuna’ dönüştürmek istiyoruz. Kardeş Belediyeler Birliği’ni kurarak, birliğe bağlı belediyelerle birlikte bu rekoru her yıl tazeleyerek barış eylemini tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Bu bağlamda kültür, sanat, spor ve folklor etkinliklerinin yanında 42 km 195 metre uzunluğunda koşu maratonu yapmayı düşünüyoruz. Nilüfer Belediyesi ve diğer kardeş belediyelerimizin katkılarıyla birlikte bir sonraki ‘barış sembolü’ rekorunu Uluabat Gölü’nde yenileyerek bu etkinliği tüm dünyaya yaymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘Barış sembolü’ rekorundan dolayı Hayri Türkyılmaz’ı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu tarz etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı ve destek çağrısını da değerlendireceklerini belirtti.

 

Başkan Bozbey daha sonra Hayri Türkyılmaz’a Halk Evi ile geçtiğimiz günlerde açılan ve Nilüfer “Barış Meclisi” adı verilen yeni meclis salonunu gezdirdi. Halk Evi’ni çok beğendiğini belirten Türkyılmaz, meclis salonuna çok özendiğini de ifade etti.