haber

Yönetmen Selim Güneş Nilüferliler'le buluştu.

2013 yılını Sabahattin Ali’ye armağan eden Nilüfer Belediyesi, Sabahattin Ali Filmleri Haftası etkinlikleri kapsamında Kar Beyaz filminin yönetmeni Selim Güneş’i Serdar Şafak Sahnesi’nde ağırladı. Kar Beyaz filmini sinemaseverlerle birlikte izleyen yönetmen Selim Güneş, filmi izleyicilerle birlikte izlemekten büyük keyif aldığını belirterek, “Salonda izleyiciyle birebir etkileşime giriyorsunuz, gerçekten izleyici bazı sahnelerde filmdeki karakterin yerine kendini koyabiliyor ve anlık tepkiler veriyor. İşte o an da doğru bir iş yaptığınızın farkına varıyorsunuz,” şeklinde konuştu.


Sabahattin Ali’nin Ayran öyküsünün Kar Beyaz'a dönüşme hikâyesinden de bahseden yönetmen Selim Güneş, "Ayran’ı okuduğumda yüreğimi delip geçen bir kurşun gibi hissetmiştim ve bu duygu yüküyle Ayran öyküsü zamanla Kar Beyaz adını alarak ödüllü bir film olarak ortaya çıktı. Sabahattin Ali, Türk Edebiyat dünyasının en önemli kişilerinden biri olarak, onun romanlarını öykülerini okuduğunuz zaman dediğim tarzda bir duyguyla karşılaşıyorsunuz ve gerçeklik çok ön planda. Hep bir sistem eleştirisi ve durum eleştirisi var. Ayran’da da masum bir çocuk finalde kurtlara yem olur ama aslında yem olan masumiyettir,” dedi.

Kar Beyaz filminin önünü açan bir çalışma olduğunu kaydeden Selim Güneş, ikinci film üzerinde çalıştığını söyleyerek, “İkinci filmi yapmak benim için yine kolay ama en zoru üçüncü film. Eğer üçüncü filmi de yapabilirsem ondan sonra Selim Güneş sineması, Selim Güneş’in yarattığı dünya diye bir şeyden bahsetmek mümkün olacak,” diye konuştu.