Nilüfer Belediyesi’nden doğaseverlere yeni bir armağan

2 bin 800 metre uzunluğundaki parkurda yurttaşlar, doğanın eşsiz güzelliği eşliğinde at binebilecekler. Parkurda ayrıca Yeşil Bursa Rahvan At Binicilik Kulübü eğitmenleri tarafından da at biniciliği öğretilecek.

Doğa güzellikleri yurttaşların hizmetine sunan Nilüfer Belediyesi Gümüştepe Karting Pisti arkasındaki alanı  atla yürüyüş parkuru olarak düzenledi. Parkur, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, muhtarlar,Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü yönetici ve sporcularıyla, çok sayıda doğaseverin katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geleneksel spora  verdikleri desteğin önemine dikkat çekti. Spor kenti Nilüfer’de yeni tesislerin hizmete gireceğini kaydeden Bozbey, gelenekse sporların da Nilüfer’de yeniden hayat bulduğunu belirtti. Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Nilüfer Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu parkurda, yurttaşlarımız  doğa ile iç içe, kentin gürültülü telaşından uzak bir ortamda, muhteşem güzellikleri at sırtında keşfedecek. Parkurumuz ayrıca, Bursa’nın ilk ve tek rahvan at biniş merkezi olma özelliğini de taşıyor. At sevdalıları Yeşil Bursa Rahvan At Binicilik Kulübü’nün değerli eğitmenlerinin eşliğinde ata binmeyi öğrenebilecek. 2800 metre pistte isteyenler ata binerken, isteyenler de bu eşsiz doğada yürüyüş yapabilecek. Ayrıca dinlenme yerlerinde de keyifli dakikalar geçirebilecekler."

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da yaptığı konuşmada, böylesine önemi bir alanı Bursa’ya kazandırdığı  için Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Yeşil Bursa Rahvan At Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Özpınar Başkan Mustafa Bozbey’e bir plaket takdim etti. Konuşmaların ardından Mustafa Bozbey ve konuklar kurdele keserek parkuru hizmete açtı. Başkan Bozbey daha sonra at binerek bir süre parkuru dolaştı.

Kent Ormanı yakınlarında, Gümüştepe Karting Pisti arkasında bulunan parkur, 2 bin 800 metre uzunluğunda. Yurttaşlar parkurda eğitmenlerin eşiğinde ata binebilecek, isteyen yurttaşlar da kentin gürültülü atmosferinden uzak yürüyüş yapabilecek.