Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği’nden Bizim Ev’e tam not

Demokrasi, eşitlik ve vicdan kenti olma yolunda dezavantajlı gruplara yönelik projeler hazırlayan Nilüfer Belediyesi, deneyimlerini sivil toplum örgütleriyle paylaşarak yeni projelerin hayata geçmesini hedefliyor. Türkiye’de ilk olarak Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ni kuran Nilüfer Belediyesi, çalışmalarını başarıyla sürdüren Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile ortak projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Deneyim paylaşımı ve dezavantajlı gruplara yönelik yeni projeleri hayata geçirme kapsamında Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ni ziyaret eden Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, Nilüfer Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek örnek projeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi Sorumlusu Nilgün Gülay da engellilerin sosyal yaşam alanlarında yer alabilmeleri için çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi. Atölye çalışmaları, kültür-sanat ve sportif faaliyetlerle engellerin ortadan kalkması için çalıştıklarını belirten Nilgün Gülay, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Toplantının ardından Engelliler Hizmet Birimi Sorumlusu Nilgün Gülay, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği yöneticilerine Bizim Ev’de bulunan engelli parkını gezdirdi.