Renklerin büyüsü Konak Kültürevi’nde

“Ben gördüklerimi değil, görmek istediklerimi yapıyorum” anlayışıyla Nilüfer Beşevler Gençlik Merkezi’nde resim atölyesi açan emekli resim öğretmeni Ressam Süleyman Çete ve öğrencileri bir yıl boyunca tuvale yansıttıkları çalışmalarını Konak Kültürevi’nde sanat severlerin beğenisine sundu. Doğadaki renklerin tuvalle bütünleştiği serginin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkan Vekili Ferhat Yıldırım ve resim sanatına gönül verenler katıldı.

Beşevler Gençlik Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren 14 öğrencinin 75 yağlı boya eserinin yer aldığı sergide söz alan Ressam Süleyman Çete, toplumun gerçek sanattan uzaklaştığını belirterek popüler kültür denilen sanat anlayışının resim sanatına olan ilginin azaldığına dikkat çekti. Sözlerine “Resim sanatının anlaşılmasında ve aktarılmasında gerçek sanatlarla ilgilenilmesi gerekiyor” diyerek devam eden Çete, “İnsanlar ham madde gibidir. Ne şekilde işlerseniz onu alır gün yüzüne çıkartırsınız” şeklinde konuştu.

Atölyede çocuk ve yetişkin olmak üzere iki grubu olduğundan söz eden Ressam Süleyman Çete, küçük çocukların hayal dünyalarını harekete geçirip doğuştan gelen yeteneklerini gün yüzüne çıkartmaya çalıştığını söyledi. Çete,  “Yetişkinler için de hayat tecrübelerini boyalarla, fırçayla ve doğadaki renklerle konuşarak duygularını tuvale aktarmalarını sağlıyorum. Resim kişinin kendisini anlayarak ifade etmesi, yani doğayı anlayarak kendi iç dünyasını tuvale yansıtmasıdır. Amaç çiçek yapmaktan ziyade kendi iç dünyasını keşfetmek. Sanat bir nevi akıldır. İnsanların beynini harekete geçiren, duygularını en ince şekliyle işleyen bir kavramdır” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sergiye katılan Başkan Vekili Ferhat Yıldırım da, Beşevler Gençlik Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Süleyman Çete ve öğrencilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.