Nilüfer’de işsizliğe çözüm arayışı

İş arayan vatandaşlarla işverenleri en doğru ve hızlı biçimde buluşturmak için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi İş ve Meslek Edindirme Ofisi yetkilileri, Nilüfer Belediyesi Eğitim, Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Ticaret ve Sanayi Komisyonu üyeleri sektörün eleman ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklı bir planlama yapılması amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı’na (BUTGEM) ziyarette bulundu. Görüşmede sektörün eleman ihtiyacının karşılanması için ayrıntılı görüş alışverişi yapıldı. Değerlendirmenin ardından iş gücüyle, sektörün gereksinimlerinin belirlenmesi için Nilüfer’de bulunan organize sanayi bölgelerinde anket düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Diğer yandan özellikle lise ve üniversite mezunlarının iş bulmalarına yönelik eğitimlerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalkınma sağlanmasını amaçlayan anket sonucunda, kurumların ihtiyaçlarına yönelik eğitimlerin verilmesi benimsendi.