Balkan kültürü Nilüfer’e taşınacak

Bursa’da Balkan kültürünü yaşatmak ve yöresel zenginliklerini paylaşmak için Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Belediyespor ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Görükle Balkan Panayırı, 11-12 Ekim tarihlerinde Görükle Balkan Mahallesi Pazar Alanı’nda gerçekleştirilecek. 11 Ekim Cumartesi saat 15.00’da Dj Samet&Murat’ın performansıyla başlayacak etkinlik görsel şölen havasında geçecek. Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor projesi kapsamında çocukların da sahne alacağı etkinlikte Halk Dansları gösterileri de yer alacak. Balkan müzik grubu Trockya Blues’un saat 19.30’daki konserinin ardından Türkiye’nin sevilen ismi Ferhat Göçer sahne alacak.

Balkan Mahallesi Pazar Alanı’nda gerçekleştirilecek etkinliğin ikinci gününde Rumeli şarkıları, Türk Halk Müziği Korosu Konseri, klarnet sanatçısı Nezin İzmirli’nin klarnet dinletisi, dans gösterilerinin yanı sıra, Balkan müziğinin güçlü ismi Eva, Djena ve Çiğdem şarkılarıyla Görükle Balkan Panayırı’na ayrı bir renk katacak. Panayırın ikinci gün etkinlikleri saat 13.30’da başlayacak.

11-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklere ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek. Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe kentin çeşitli bölgelerinden katılmak isteyenler için ücretsiz servis kaldırılacak. Balkan Panayırı servisleri; 11 Ekim Cumartesi günü; Nilüfer Kent Konseyi önü, Metro İstasyonu Küçük Sanayi Durağı Metro Grosmarket önünden saat 14.00’da ve Kestel Bal-Göç önü ile Yenibağlar Güneş Pastanesi önünden saat 13.00’da, 12 Ekim Pazar günü Nilüfer Kent Konseyi önü, Metro İstasyonu Küçük Sanayi Durağı Metro Market Grosmarket önünden saat 12.30’da ve Kestel Bal-Göç önü ile Yenibağlar Güneş Pastanesi önünden saat 12.00’da servis kaldırılacak.