Üniversitelilere iş hayatına hazırlık eğitimi

İş hayatına hazırlanan üniversiteli öğrencilerin  bireysel gelişimlerine katkıda bulunmak, sorumluluk ve üreticilik yeteneklerini geliştirmek amacıyla Doğa, İnsan, Eğitim, Gezi Derneği  (DİEG)  ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)  Bursa Şubesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Öğren-Geliş-Uygula projesi  hayata geçirildi.
Proje kapsamında Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen kahvaltıda firmaların insan kaynakları yöneticileri ile öğrenciler bir araya geldi. Holiday Inn Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Naci Kale, DİEG Başkanı Füsun Aykut, ÇYDD Bursa Şube yetkilileri, Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, Kimya Mühendisi Bedriye Canga, Laspar İK Müdürü Sevilcan Kıvanç, Maysan Mando İK Müdürü Nurşen Dağlı, Faurecia Otomotiv İK Müdürü Banu Erdoğan ve Uludağ Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan bir çok öğrenci katıldı. İş profesyonelleri ve İK yöneticileri bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardığı etkinlikte, kariyer gelişimlerinde merak edilen soruları da yanıtladılar. Özgüven, mülakat teknikleri, liderlik ve ekip çalışması, proje yönetimi, çalıştay teknikleri, iletişim tarzları ve sosyal stiller, diksiyon ve beden dili, ilişkiler ve iletişim, kariyer, sunum teknikleri hakkında verilecek olan eğitimler 28 Mart’a kadar devam edecek. Eğitim sonunda öğrenciler sosyal sorumluluk projesi üreterek uygulama olanağı bulacak.