Nilüfer'de fidanlar toprakla buluştu

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Nilüfer Belediyesi'nin başlattığı 'Sen de geleceğe bir fidan dik' kampanyasında fidanlar toprakla buluşuyor. Mart ayının gelmesiyle fidan dikim çalışmalarını başlatan Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilk fidan dikme kampanyasını Üçevler Mahallesi Akıncı Sokak'ta Erkurt Holding iş birliğiyle gerçekleştirdi. Erkurt Holding eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı merhum Recep Bekler adına yaklaşık 6 bin metrekarelik alana iki yüz fidan dikildi. Fidan dikim törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Erkurt Holdin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Yönetim Kurulu eski Başkan Yardımcısı Recep Bekler'in eşi Emine Bekler ve ailesi, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer ve çok sayıda Erkurt Holding çalışanı ailesiyle birlikte katıldı.

200 fidanın toprakla buluştuğu fidan dikim töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, merhum Recep Bekler'in adının verildiği alanda gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde büyüyeceğini kaydetti. Bozbey, "Her ağaç bizim nefes almamızı sağlayacak. Fidan dikenleri takdir etmek gerekiyor. İnanıyorum ki buradaki çocuklar bir müddet sonra buraya gelip oynayacak ve Recep Bekler abimizin adı burada yüzyıllarca yaşamış olacak," şeklinde konuştu.

Erkurt Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurtcebe Alptemoçin de Nilüfer Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, merhum Recep Bekler'in eşi Emine Bekler’e günün anısına sertifika verdi.

30. yı fidan dikerek kutladılar

Nilüfer Belediyesi'nin 'Sen de geleceğe bir fidan dik' kampanyası kapsamında Bursa Kamp ve Karavan Derneği de kuruluşunun 30’uncu yılında Nilüfer Misi Kamp Karavan Alanı’na fidan dikti. Geniş katılımın olduğu fidan dikim kampanyasında 30 kayın, ıhlamur ve betula ağacı dikildi. Fidan dikim törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Bursa Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Tekin Ürünlü ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.