Nilüfer’in genç karikatüristleri sertifikalarını aldı

Beşevler Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 32 hafta süren atölye çalışmalarına katılan öğrenciler sertifikalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.

Konak Kültürevi’nde düzenlenen Çizginin Şakası Var başlıklı sergi ve sertifika töreni Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü çatısı altında açılan Karikatür Atölyesine devam eden öğrencilerin ve ailelerinin büyük ilgisiyle karşılandı. Nilüfer’de karikatür sanatını sevdirmek ve bu alana ilgi duyan çocuk ve gençlerin yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen atölye çalışmalarına katılan öğrenciler bütün bir yıl boyunca öğrendiklerini düzenledikleri sergiyle paylaştı. Serginin açılışına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Atölye çalışmalarına katılan çocuklarımızın, gençlerimizin arasından çok ünlü karikatüristler çıkacağına inanıyorum. Eminim onlar bir gün sanatçı unvanıyla karşımıza çıkacaklar. Ben her birini kutluyor ve başarılar diliyorum,” dedi.

Anadolu Karikatüristler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat da 32 haftalık programlı bir öğrenme sonucu oluşan eserleri bir sergiyle Nilüferliler'le buluşturduklarını kaydetti. Aykanat, “Bize bu olanağı sağladığı ve yer vererek atölye çalışmalarımıza imkan tanıdığı için Başkanımıza teşekkür ediyorum,” diye konuştu. Aykanat, 59 öğrencinin üç grup halinde atölye çalışmalarına katıldığı bilgisini de verdi.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey atölye katılımcılarına tek tek sertifikalarını verdi. Ardından Başkan Bozbey sergiyi gezerek, karikatürleri ilgiyle inceledi. Sergi 10 gün süreyle izlenime açık kalacak.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Karikatür Atölyesi yaz döneminde de devam edecek. Temmuz ve Ağustos aylarında hafta içi gerçekleştirilecek atölye çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi Konak Kültürevi’nden ya da Beşevler Gençlik Merkezi’nden edinilebilir.