Savaşın acısını en çok kadın ve çocuklar çeker

Azerbaycan Kültür Derneği ve Hollanda Avrasya Vakfı iş birliğiyle Nilüfer Belediyesi destekleriyle düzenlenen ‘Savaşların yaşayan şehitleri anne ve çocuklar’ etkinlikleri için Bursa’ya gelen heyet Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni ziyaret etti. Başkanvekili Fırat Emiroğlu ile bir araya gelen Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton ve beraberindekiler, yapılacak etkinliğin önemine dikkat çekti. Üç gün boyunca Nilüfer Dernekler Yerleşkesi ve Ördekli Kültür Merkezi’nde devam edecek olan etkinlikler hakkında bilgi veren Handan Askeran Ton, “Kadına şiddetin çok konuşulduğu bir haftada anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Hollanda Avrasya Vakfı ile bu anlamlı etkinlik öncesi teşekkür etmek istedik. Savaşı erkekler yapar ama sonrasında asıl acıyı kadın ve çocuklar yaşar. Savaşlar kadınlarda derin ruhsal yaralar açıyor. Demokrasi kenti Nilüfer’de kadına yönelik destekleri çok iyi biliyoruz. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkürler” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Fırat Emiroğlu da “Nilüfer Belediyesi olarak demokrasi kenti Nilüfer’de önce insan ilkesiyle hareket ediyoruz. Kadına yönelik şiddete Türkiye’de en yüksek ‘dur’ diye haykıran kurumlardan biriyiz. Sizleri bu duyarlı etkinliğinizden dolayı kutluyorum. Umarım verilecek mesajlar yerini bulur ve savaşlar, şiddetler sona erer. Nilüfer Belediyesi olarak her zaman barıştan ve kardeşlikten yanayız” diye konuştu.

Ziyarette konuklar ve Fırat Emiroğlu birbirlerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.