Spor Şenlikleri’nde atletizm coşkusu

Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında bayrak yarışı, uzun atlama ve gülle atma kategorilerinde düzenlenen atletizm yarışları çekişmeli anlara sahne oldu. Görükle İpek Stadyumu’nda gerçekleşen yarışlara 32 okuldan toplam 420 öğrenci katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, 4x100 metre bayrak yarışlarının startını vererek, büyük heyecana ortak oldu ve yarışmalara katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Bayrak yarışları sonucu Küçük Kızlar’da Meral - Muammer Ağım Ortaokulu şampiyon olurken, Küçük Erkekler’de Akçalar Ortaokulu birinciliği göğüsledi. Abdurrahman Vardar Ortaokulu da hem Yıldız Erkekler hem de Yıldız Kızlar kategorilerinde birincilik kürsüsüne çıktı. Genç Kızlar da İslam Uyar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Genç Erkekler’de de Özel Mavi Deniz Okulları şampiyon oldu. Uzun atlama yarışlarında da öğrenciler, dereceye girebilmek için ter döktü. Küçük Kızlar’da Busenur Tuzca, Küçük Erkekler’de Furkan Erman, Yıldız Kızlar’da Müberra Çoban, Yıldız Erkekler’de Doğukan Aydın, Genç Kızlar’da Özlem Dağlıoğlu, Genç Erkeklerde de Murathan Acar rakiplerini geçerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Birçok öğrencinin mücadele ettiği gülle atma yarışlarında da Küçük Kızlar kategorisinde Ceren Budak, Küçük Erkekler’de Sinan Sevinç, Yıldız Kızlar’da Beyzanur Yurdakul, Yıldız Erkekler’de Yusuf Kılıç, Genç Kızlar’da Nemciye Özay, Genç Erkekler’de de Berat Şencal birincilik kürsüsüne çıktı.

Dereceye giren takım ve sporculara ödüllerini Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Fatma Tekin verdi. Yarışlara gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren Tekin, “Tüm spor dallarının atası kabul edilen atletizm yarışlarına gösterilen ilgi için tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. Nilüfer Belediyesi’nin amacı tüm ilçede her kesimi spor ve sanatla buluşturmaktır” dedi.